mamaplus

Ce se poate întâmpla dacă porți un sutien nepotrivit în perioada alăptării?

0
//
18.10.2021

Pe lângă o alimentație sănătoasă și echilibrată, o proaspătă mamă care alăptează la sân ar trebui să respecte și o igienă zilnică adecvată. Atunci când alegeți sutienul pentru alăptare ar trebui să țineți cont de câteva criterii esențiale, pentru că unele modele ar putea fi periculoase și chiar pot perturba procesul alăptării.

Nu este un secret faptul că un sutien bun în timpul perioadei alăptării poate face o mare diferență. Desigur, mămica are nevoie de confort - nu-i așa? Iar sânii care sunt plini de lapte, au nevoie de îngrijire și sprijin suplimentar.

Găsirea unui sutien care să vi se potrivească bine este un lucru foarte important.  Măsoară corect circumferința pieptului (coaste și stern). Datorită volumului de lapte, dimensiunea sânilor va fluctua, de aceea este ideal ca atât cupele, banda din spate, cât și bretelele să fie reglabile pentru a face față cu brio oscilațiilor.

O mărime mică, poate provoca neplăceri precum: disconfort, reducerea fluxului de lapte, blocarea canalelor galactofore, inflamarea sânilor sau chiar mastită.

Aveți grijă maximă și chiar evitați sutienele cu suport din sârmă sau altfel spus armatură metalică. Presiunea pe care o aplică asupra sânilor poate provoca înfundarea ductelor de lapte.

Optează pentru materiale din fibre naturale, hipoalergenice, plăcute la atingere, neabrazive! Un sutien din bumbac de exemplu, previne iritarea sânului cât și a pielii bebelușului, ține sub control transpirația, ajută la reglarea temperaturii. Poate fi spălat în mod automat, la programe normale fără ca dimensiunea sau culoarea să aibă de suferit.

Pare puțin ciudat cum alegerea unui sutien de alăptare necesită atâta analiză, dar grație faptului că ai acces la atâtea informații despre subiect, vei reuși să iei cea mai bună decizie și vei face perioada alăptării de neuitat. Instinctul matern își va spune cuvântul și va prima în multe din situațiile aparent fără ieșire care vor urma.