mamaplus

Cât de benefice sunt băile calde pentru mămicile care își alăptează copiii la sân?

-
//
03.06.2022

Una dintre fricile cu care se confruntă mămicile care alăptează ține de cantitatea de lapte matern pe care acestea o au și dacă bebelușul lor este hrănit corespunzător. Există o mulțime de factori care pot contribui la scăderea nivelul de lapte matern, dintre care amintim: stresul, lipsa de somn, alimentație necorespunzătoare și multe altele. Când se întâmplă acest lucru, o baie caldă poate fi tot ce este nevoie pentru a ajuta la creșterea producției de lapte matern.

Deoarece este dificil de măsurat cât de mult lapte matern consumă un bebeluș la o singură hrănire, poate fi la fel de dificil să se observe dacă bebelușii primesc suficient lapte matern. Dar, conform Clinicii Mayo, majoritatea mamelor produc cu o treime mai mult lapte matern decât au nevoie bebelușii.

Acesta este motivul pentru care este benefic să pompezi laptele rămas după ce bebelușul a fost hrănit, astfel încât sânii să aibă oportunitatea de a produce mai mult lapte matern.

Cum pot băile calde să crească producția de lapte matern?

O baie caldă nu doar reduce nivelul de stres, ci are si beneficii în ceea ce privește creșterea producției de lapte matern. Potrivit lui Dr. Brown, atunci când sânii sunt în apă caldă, circulația crește. Creșterea circulației deschide canalele de lapte și face ca laptele să curgă mai ușor. De asemenea, o baie poate ameliora stresul, care este direct atribuit cantității scăzute de lapte.

Potrivit Healthline, atunci când ești stresat, mușchii se contractă. Contracția mușchilor poate opri sistemele corpului să funcționeze corect.  Dar, atunci când mușchii sunt capabili să se relaxeze, sistemele corpului funcționează din nou corect. Și asta, împreună cu creierul care trimite semnale pentru ca organismul să rămână calm, va ajuta ca producția de lapte matern să crească.