mamaplus

Ai voie să alăptezi dacă ești răcită și ai febră? Ce spun experții în alăptare

0
//
15.07.2020

Se pare că nu există în lume vreo proaspătă mămică care să nu fi căzut în capcana miturilor despre alăptare și creșterea copiilor. Unul dintre acestea ține de alăptarea copilului în perioada în care mama a prins o răceală. De obicei, mamele care sunt răcite se tem să nu transmită boala copilului. Ce spun experții în alăptare despre aceste situații, află în continuare.

”De cele mai multe ori, copilul nu are nici un simptom, mai ales dacă acesta este alăptat. Când mama este răcită, produce anticorpi ce ajung în laptele matern și protejează copilul. Se recomandă ca mama să mănânce și se hidrateze corect, să se odihnească și să își administreze tratamentul recomandat de medic. Este important să specifice medicului că alăptează, că acesta să îi recomande preparate farmaceutice compatibile cu alăptarea.”, susține Anca Bălășoiu, moașă licențiată și expert în alăptare.

În cazul în care mama are febra înaltă este foarte important să aștepte puțin ca aceasta să scadă și abia apoi să reia alăptarea copilului. Unii copii tind să refuze alăptarea în timpul reprizelor de febră, pentru că laptele matern este mai cald decât în mod obișnuit.

”În perioada când mama prezintă semne că este purtătoare de un virus sau prezintă semnele unei infecții bacteriene (la nivelul căilor respiratorii) se recomandă purtarea unei măști la nivelul nasului și a gurii.”, a mai adăugat experta în alăptare.

Important: Spălarea mâinilor înainte de alăptare este obligatorie!