Alăptarea bebelușului este, potrivit medicilor pediatri, cea mai bună metodă de a transmite copilului vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru o dezvoltare armonioasă. Pompa de sân este un accesoriu indispensabil pentru ca cel mic să primească toate substanțele nutritive din laptele matern, dar și pentru a-i ușura viața mamei.

Ține cont de următoarele recomandări dacă folosești pentru prima dată o pompă de sân:

1.  Relaxează-te

Nu o să negăm – prima dată când o să extragi laptele folosind o pompă de sân o să se simtă puțin neobişnuit. Nu te îngrijora, o să te obişnuieşti cu sentimentul destul de repede, dar pentru început încearcă să descoperi care este modalitatea de extragere a laptelui potrivită pentru tine.

2.  Alege un loc confortabil

Un loc în care te simți relaxată și nu esti întreruptă poate face diferența între o sesiune reuşită şi una eşuată de extragere. De fapt, un studiu a descoperit că mămicile care sunt relaxate și se simt confortabil extrag cantități mai mari de lapte, mai ușor. Să asculți muzica preferată sau să îți masezi sânii, sau pur și simplu să faci un duș cald înainte de a începe să extragi, te poate ajuta enorm.

3. Fotografiile cu bebeluşul pot ajuta

Mamele care folosesc pompa de sân pot observa că în timpul extragerii, fluxul laptelui este mai scăzut decât în cazul alăptării la sân. Nu faci nimic greşit, e doar felul în care corpul uman funcționează. Dacă nu este lângă tine, o fotografie sau un filmuleț cu bebeluşul pot ajuta la stimularea fluxului de lapte.