mamaplus

3 lecții importante de la Maria Marian pentru băiatul său de 7 ani

0
//
19.07.2021

Cei 7 ani de acasă sunt esențiali pentru a pune bazele unei educații corecte a copilului. În timp ce copiii învață de la părinți cum să devină oameni mari și înțelepți, în mod cert și părinții au de învățat multe lecții de la micuții lor. Prezentatoarea TV și mama a doi băieți Maria Marian spune că zi de zi copiii săi o învață să iubească cele mai simple lucruri pe care ni le oferă viața necondiționat.

Totuși, atunci când are nevoie să-i explice fiului său mai mare anumite fenomene firești din viață, folosește vorba tatălui său: “Eu ca tine am fost, tu ca mine - urmează să fii. Apleacă urechea la ce zic eu, dar fă cum crezi de cuviință”. 

Maria a împărtășit recent trei principii pe care se bazează în prezent modelul său de educație pentru fiul său Cristian în vârstă de 7 ani.

”La vârsta lui de 7 ani, în educație, acum, pun accent pe dezvoltarea empatiei, îl învăț să nu ia în derâdere alți copii, îl învăț că toți avem emoții și putem să rănim ușor cu vorba fără să ne dăm seama. Este elementul cheie ce l-am observat la cercul lui de copii raport cu alți copii. La fel, îl învăț de pe acum că fiecare om este unic, are calea lui, viața lui și este liber să ia orice decizie își dorește și pe el, pe Cristian, nu ar trebui să îl interese treburile altui copil . Am ajuns și la asemenea discuții deja. Îmi doresc mult un copil sănătos la fizic, dar și emoțional.”, mărturisește Maria Marian.

mamaplus

În timp ce Cristian apleacă urechea să asculte povețele mamei, și mama învață de la el multe lucruri și spune că nu există succes fără susținerea oamenilor dragi. Pe când Cristian avea 1 an și 10 luni, Maria a aplicat la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu", iar în vara acestui an și-a văzut visul împlinit. 

”Am început studiile cu Cristian bebeluș. Am încheiat studiile cu Cristian flăcău și Călin bebeluș. Am visat ziua ceremoniei de depunere a jurământului anume ASTFEL, nicicum altfel. ASTFEL: alături de ai mei cei mai iubiți dintre pământeni. Ei știu totul: examenele mele, fericirea mea, plânsul și micile mele nereușite. Cu Călin pe pernă adormindu-l pe picioare mi-am învățat testele pentru examenele de stat, alături de Cristian micuț am învățat din Netter anatomia omului. Alături de ei și doar alături de ei.”, a mai menționat ea într-o postare pe Instagram.

mamaplus

La 33 de ani ai săi, Maria spune că deși drumul pe care l-a ales este unui dificil, ea își dorește să fie un bun exemplu pentru copiii săi - un exemplu de străduință, muncă și perseverență.