mamaplus

10 lecții pe care le-a învățat Valeria Țurcan în două luni de când a devenit mamă

-
//
02.03.2021

Cea mai urmărită food bloggeriță din Moldova, Valeria Țurcan, a aflat de curând care e cea mai reușită rețetă a fericirii. Ingredientele nu sunt cele mai plăcute pentru părinți, însă rezultatul poate depăși toate așteptările. Asta ar însemna două luni de nopți nedormite, plânsete dar și de zâmbete, voie bună, gângureli și pupicuri. Părinții vor înțelege ideea din prima, iar noi am zis să vă prezentăm cele mai importante lecții pe care le-a învățat tânăra mămică în primele luni de când l-a adus pe lume pe micuțul Saul.

 • ”Nedormiți dar fericiți” este motto-ul proaspeților părinți. Cine a zis că va fi ușor?
   
 • Înfășatul, legănatul, suzeta și sunetele albe sunt cele mai bune remedii pentru liniștirea bebelușului. Cel puțin în cazul lui Saul.
   
 • Deși în prima săptămână după naștere avea tot felul de gânduri, neînțelegeri, frici și era mai tăcută, susținerea soțului a fost îndeajuns încât Valeria să-și revină rapid din această stare grea și astfel a ocolit depresia postnatală.
mamaplus
 • Ca să-și adoarmă bebelușul, Valeria spune că ziua cel mai des îl înfașă, îi pune sunete albe și îl leagănă. Astfel, copilul adoarme liniștit pe spate dar și pe burtică, rareori când adoarme singur, practic tot timpul e cu plânsete până adoarme.
   
 • Colicii. E o perioadă anevoioasă pentru fiecare părinte aflat la început de drum, nu-i așa? Valeria a încercat diverse metode, însă în cazul ei funcționează somnul pe burtica mamei, care ameliorează rapid colicile micuțului.
   
 • Răbdarea este de aur pentru proaspeții părinți. Se zice că plânsul copilașului este o formă de comunicare și poate plânge chiar și fără motiv, spune Valeria.
mamaplus
 • O mămică activă știe să le reușească pe toate, însă nu fără ajutorul soțului, al familiei și al prietenilor. Cel puțin așa e în cazul Valeriei. Încă din primele zile, mama soacră îi este alături și o ajută mult, ea fiind medic de specialitate.
   
 • La cinci săptămâni și exact cinci zile de când a devenit mamă, autoarea blogului Valerie’s Food și-a luat inima în dinți și a ieșit pentru prima dată într-un local din oraș cu băiețelul său. Chiar dacă a stat mai puțin de o oră acolo, îi era mereu frică de faptul că cel mic va începe o criză de plâns în orice moment. Valeria însă afirmă că va continua să experimenteze, pentru că vrea să-l obișnuiască pe cel mic cu viața sa activă.
mamaplus
 • Timpul zboară mult mai repede atunci când devii mamă. Incredibil de repede. Deși atunci când bebelușul abia se naște nu prea știi ce ai de făcut, în două luni te obișnuiești cu el și îl iubești tot mai mult, cu fiecare zi.
   
 • ”Maternitatea e mai mult decât un Oscar”, spune Valeria. Mai în glumă, mai în serios, viața de mămică nu-i deloc ușoară. Chiar dacă pe lângă urcușuri mai sunt și coborâșuri, dragostea pentru copil este imensă.
mamaplus