mamaplus

Un sfat bun de la tăticul Sasha Lopez: ”Nu cumpărați pat pentru copil degeaba. Va dormi cu voi!”

-
//
15.07.2020

Avem aici adepți ai co-sleepingului? Ei bine, primiți-i în gașca voastră și pe părinții unei fetițe adorabile, Sasha Lopez și Xenia Piciughin. Chiar dacă au ore numărate de somn de jumătate de an încoace, cei doi sunt încântați de fiica lor și nici oboseala nu-i doboară. Mai mult decât atât, proaspeții părinți s-au aventurat și chiar le-a reușit să organizeze două vacanțe în trei, una dintre care a fost recent la mare, în Grecia. Revenind la co-sleeping, vă spunem imediat ce crede despre asta celebru DJ și tătic.

”Nu cumpărați pat pentru copii degeaba. Va dormi cu voi. La 6 luni și jumătate s-a lungit Ama de nu mai încăpem noi în pat.”, spune cu o doză de umor Sasha Lopez.

Îl credem pe cuvânt, pentru că cei mici adoră să-i simtă în preajmă pe părinți atunci când dorm și... nu doar. Modelul acesta de somn este apreciat de o mulțime de mămici în special pentru că le este comod să alăpteze pe timpul nopții și să-și sincronizeze somnul cu cel mic. De altfel, și Xenia este încântată de co-sleeping și chiar adoră unele momente despre care spune că sunt memorabile

mamaplus

”Mă topesc. Când adoarme mereu își pune piciorușele peste mine, ca să se asigure că nu plec nicăieri. Îmi place să-i citesc povești și o alint într-una. E copia lui tata!”, spune Xenia.

Dacă totuși alegeți co-sleepingul din anumite motive, urmați niște reguli de siguranță cum ar fi folosirea unei perne în timpul alăptării la sân sau evitarea pernelor sau a păturilor care ar putea acoperi fața micuțului și reprezintă un real pericol de sufocare. Pediatrii mai recomandă să nu îmbrăcați bebelușul prea gros și să mențineți temperatura camerei în jurul valorii de 22 grade Celsius.