Un mic cercetător, care a învățat a se târî este dificil să-l ții pe loc. Acum mama trebuie să ia în calcul faptul, că micuțul începe să exploreze totul în jur. Ce trebuie să facă mama, pentru ca micuțul ei să fie în siguranță.

Trei reguli pentru mamă, copilul căreia a început a se târî

Copilul care se tărie se poate mișca cu o viteză suficient de mare. De aceea:

1. ASCUNDEȚI OBIECTELE PERICULOASE, care ar putea ajunge în mâinile micului cercetător. Folosiți accesorii speciale pentru blocarea prizelor, dulapurilor. De asemenea, scoateți fețele de masă, pentru ca copilul când va încerca să se ridice în picioare să nu se apuce de ea și să cadă. Produsele chimice și medicamentele trebuie păstrate în dulapuri care se închid sau pe cele mai înalte rafturi.

2. NU PIERDEȚI COPILUL DIN OCHI. Copilul care a început a se târî, va învăța repede să urce pe canapea, fotolii sau taburete. Nu-i rămâne mult și până la pervaz...

3. FIȚI PRUDENTĂ. Rețineți, că micuțul care a învățat desinestătător să se miște, folosește activ această abilitate pentru a explora lumea din jur. Copilul va dori să-și bage năsucul în fiecare colț al odăii, să examineze fiecare obiect până la care a ajuns și să vadă cum acesta este construit. Acum cinci minute, micuțul era în dormitor, iar peste câteva minute el deja se află la bucătărie...De aceea priviți atent sub picioare, în special când aveți în mîină o ceașcă cu ceai fierbinte sau o farfurie cu supă.

Trei reguli pentru mamă, copilul căreia a început a se târî

Rețineți!

Medicii neurologi susțin,că târîtul este foarte util pentru dezvoltarea uniformă a ambelor emisfere ale creierului. Copiii, care nu trec peste etapa de a se târî, nu se confruntă cu perturbări ale învățării scrisului sau a cititului, cum ar fi dislexia sau disgrafia.