Suzeta-secretele unei achiziţii de succes!

Astăzi, alegerea unei suzete  nu este un lucru deloc uşor.  Varietate de culori și dimensiuni este atât de mare încât părinții rămân confuzi., mai ales că în alegerea unei suzete trebuie să se ţină cont de dimensiunea și materialul din care este făcută și chiar forma. Deci, la ce ar trebui să acorde atenție prinţii în primul rând?

Să alegeţi suzeta potrivită vă vor ajuta sfaturile noastre:

  • Mărimea suzetei se alege în funcție de vârsta copilului. Aceasta este indicată pe ambalaj: A- până la șase luni, B - de la 6 până 18 luni. Dacă veţi respecta această cerință, veți evita probleme cu alăptarea și nu veţi influienţa "muscatura" copilului.
  • Pe placa de bază trebuie neapărat să existe găuri, pentru ca copilul să poată respira în timp ce foloseşte suzeta, iar pielea din jurul guriţei să nu transpire. De asemenea plăcuţa nu ar trebui să aibă margini ascuțite, pentru a evita zgarierea copilului.
  • Ţineţi minte că termenul de valabilitate a suzetei este de 3 luni, iar dacă suzeta este sterilizată prin  fierbere frecventă și dezinfectată, aceasta se uzeaza chiar mai devreme. Prin urmare, este indicat să cumperi mai multe suzete.
  • Este important ca suzeta sa fie făcut dintr-o bucată integră de silicon, pentru ca copilul nu putea să nu poată rupe. Pentru copiii mai mici este mai bine să alegeți suzete din silicon, deoarece este mai puternică și dezinfectează mai bine. Dar atunci când dinții încep să erupă, optaţi pentru cea  de cauciuc, ca nu să stricaţi muscatura copilului.
  • De preferință, este ca suzeta să aibă capac. Dacă ați cumpărat o suzeta fără căpăcel, cumpăraţi şi o cutiuţă pentru păstrarea ei, ca să nu dăunaţi sănătății copilului.
  • În mod ideal, ar trebui să cumpărați şi un lănţişor pentru suzetă. Copilul poate scuipa suzeta în orice moment, iar acest lănţişor de care va fi agăţată nu va permite să cadă pe podeaua murdară. Asigurați-vă însă ca lănţişorul să aibă o clemă care să se prindă de hăinuţă şi să nu fie agățat în jurul gâtului, sau dacă aveţi un astfel de lănţişor aveţi grijă  ca micuţul să nu se încurce în el.
  • După ce aţi cumpărat suzeta, înainte de prima utilizare, se fierbe timp de 1-2 minute și se pune într-un recipient steril. Când vă decideți să o oferiţi copilului scufundaţi-o în apă fiartă. Urmăriţi reacţia micuţului, experimentaţi cu formele şi modelele, cu siguranţă micuţul vă va da de înţeles ce preferă.