mamaplus

Simptome false la nou-născut care le sperie inutil pe proaspetele mămici

0
//
23.12.2020

Imediat după naştere, nou-născutul trece prin anumite procese de acomodare la mediul extrauterin. Aceste procese se numesc incidente fiziologice şi de multe ori le sperie pe proaspetele mămici.

„Incidentele fiziologice sunt diferite manifestări specifice, care apar în perioada timpurie de sugar şi sunt considerate fenomene de adaptare a nou-născutului la viața extrauterină. Dintre acestea amintesc: scăderea în greutate a nou-născutului, icterul fiziologic, criza genitală, eritemul alergic, descuamația fiziologică, vărsăturile, temperatura, constipația, febra de sete şi scaunele moi ale nou-născutului şi sugarului. Acestea nu sunt boli şi trec destul de repede!

Abilitatea de a le recunoaşte, fără a ne îngrijora excesiv, de a le accepta şi trata blând, fără medicamente, este necesară. Gravidele şi proaspetele mămici sunt înclinate către informare şi adesea, ele caută informația, înainte de venirea pe lume a bebeluşului”, explică Liliana Tudose, educator prenatal, specialist în alăptare.

Dacă cel mic se confruntă cu astfel de manifestări, medicii le sfătuiesc pe tinerele mame să nu se alarmeze, să ceară sfatul medicului pediatru, de familie sau al unui specialist acreditat, pentru a se linişti, deoarece aceste manifestări trec de la sine.