mamaplus

Pediatrul Alla Chichicea explică ce să ai în vedere atunci când alegi un biberon potrivit bebelușului tău

-
//
24.09.2020

Multe mămici, din anumite motive, nu-și pot alăpta la sân nou-născuții, de aceea unii producători au creat biberoane care să le ajute să ofere bebelușilor hrana necesară. Cert este că pe piață sunt o mulțime de oferte, însă la alegerea unui biberon potrivit este bine să se cunoască principalele criterii de selectare.

Există două tipuri de biberoane pentru bebeluși: din sticlă și din plastic. Acestea categoric nu trebuie să conțină Bisfenol A (BPA) - o substanță chimică industrială utilizată cel mai des la fabricarea produselor plastice. Totodată, părinții trebuie să aleagă corespunzător și tetinele, astfel încât forma acestora să se asemene cu mamelonul mamei.

În cadrul reportajului emisiunii Mama Mia, medicul pediatru Alla Chichicea a vorbit despre alimentația cu biberonul, avantajele și dezavantajele biberonului de sticlă și de plastic și, nu în ultimul rând, despre aspectele de care părinții trebuie să țină cont atunci când vor să aleagă sticluța potrivită pentru bebelușul lor.

P.S. AICI găsiți ediția integrală a emisiunii Mama Mia, în cadrul căreia interpreta Kătălina Rusu a povestit despre perioada de sarcină și experiența nașterii fetiței sale.