Experții consideră că sucul nu aduce niciun beneficiu copiilor, mai bine ar fi să-i învățați să consume fructe, care au mai puțin zahăr și mai multe fibre.

Pediatrii interzic sucul copiilor până la un an

Academia de Pediatrie americană a lansat noi recomandări în privința consumului de sucuri din fructe pentru copii. Potrivit pediatrilor, sucul nu ar trebui să fie prezent în alimentația copiilor în vârstă de până la un an. În trecut, medicii spuneau că sucul nu trebuie administrat copiilor de până la șase luni, iar acum limita de vârstă s-a extins.

De ce? Potrivit autorilor recomandărilor, sucul nu are nicio valoare nutrițională specială pentru copii, mai mult, acesta conține foarte mult zahăr și este lipsit de fibre. Este mult mai bine să le dați copiilor sub vârsta de un an piureuri sau fructe coapte. În acest caz, copilul va primi toate vitaminele și nu se va obișnui cu alimentele dulci.

Fructele proaspete sunt o alternativă mai bună decât sucurile și după vârsta de un an, subliniază specialiștii. Excesul de suc în alimentație poate duce la obezitate și la formarea cariilor din copilărie.

Conform recomandărilor, copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani nu ar trebui să consume mai mult de 118 ml de suc pe zi, copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani - nu mai mult de 177 ml de suc pe zi, iar copiii și adolescenții cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani - nu mai mult de 237 ml de suc pe zi.

În general, autorii recomandărilor consideră că sucul nu este un ingredient necesar în alimentația copiilor, așa că puteți să-l evitați total și să-l înlocuiți cu fructe proaspete.

Sursa: Mamaplus.MD