mamaplus

O mamă spune că nu i-a făcut baie bebelușului în prima lună după naștere. Motivul este uluitor

-
//
20.05.2022

O tânără mămică, le-a povestit urmăritorilor săi de pe TikTok că nu a dorit să își spele bebelușul timp de lună. Shahnta Hoare a povestit că după naștere le-a rugat pe asistente să nu îl șteargă pe bebelușul ei, deși era acoperit în sânge și resturi de placentă. Multe proaspete mămici doresc să facă prima baie bebelușului lor încă de când sunt în spital. Nu și în cazul lui Shahnta.

Shahnta, care e mama a patru copii, a dezvăluit că ultimilor ei trei fii a decis să nu le facă deloc baie în prima lună de viață, potrivit The Sun. Video-ul de TikTok în care ea povestea despre nașterea bebelușului ei Ozzy și prima lună de viață a devenit viral.

“Deci noi nu le facem baie în prima lună de viață. Jaxon, fiul cel mare, a fost înbăiat de asistente în spital pentru că era primul născut și nu știam cum să procedez. Din păcate pe Jaxon și apoi pe gemeni asistentele i-au șters la naștere, dar cand s-a născut Ozzy le-am spus să nu îl șteargă. Resturile cu care s-a născut au rămas pe el până când au căzut în mod natural”, a povestit Shahnta.

Femeia a povestit că substanța rămasă din uter, din placentă, pe suprafața pielii bebelușului, este extrem de hidratantă. Micuțul Ozzy avea această substanță denumită Vernix pe gât, urechi și degete, dar ea a preferat să nu îl spele și să lase acel strat subțire de piele să cadă natural.

Din ce motiv nu îi face baie copilului?

Chiar dacă ea a spus că pentru unele mămici acea substanță de pe pielea bebelușului poate fi scârboasă, dar este foarte sănătoasă și hidratantă.

“Nu o să îi fac baie în primele 4 săptămâni. Știu că sună scârbos, dar când e vorba de copilul tău o să realizezi că acea chestie e foarte hidratantă”, a mai spus proaspăta mămică.

Ea a mai dezvăluit că mulți specialiști recomandă ca bebelușilor să li se lase pe piele acel Vernix pentru că e un hidratant natural care le protejează pielea de infecții în primele zile de viață. Cel mai indicat este ca bebelușii să fie spălați doar cu apă simplă în primele zile de viață.

Video-ul care a devenit viral a iscat controverse și multe mămici au criticat-o pe femeie pentru decizia ei. multe dintre mame au zis că li se pare scârbos să nu își spele bebelușul timp de o lună și că nu cred că e igienic.

O moașă care e specializată în aducerea pe lume a copiilor și îngrijirea lor în primele luni de viață a explicat și ea în secțiunea de comentarii că așa a învățat și ea la școală, că e mai bine ca bebelușului să nu I se facă baie în primele săptămâni de viață.