mamaplus

O mamă îndurerată: ”O clipă de neatenție ne-a adus virusul în casă și copilul nostru s-a infectat”

-
//
10.04.2020

Părinții lui Arthur, un bebeluș în vârstă de 7 luni din Marea Britanie, au știut încă din prima clipă că febra cu care se confruntă copilul lor nu era „o febră oarecare”. Micuțul Arthur nu mai răspundea la stimuli externi, se uita în gol, era moleșit, până în punctul în care a devenit inconștient…

Speriată, mama copilului a sunat de urgență la spital: „Nu ne-am gândit niciodată că ni se vă întâmpla tocmai nouă, mai ales că am avut foarte mare grijă să ne protejăm în această perioadă”, a spus Courtney B. mama bebelușului.

La spital, micuțul Arthur a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Courtney, mama copilului, bănuiește că soțul ei ar fi intrat în contact cu o persoană infectată, dar asimptomatică, în timp ce făcea cumpărături în supermarket, iar astfel virusul a pătruns în locuința lor.

Îngrijorată, atât pentru propriul copil, cât și pentru alte mame care ar putea să treacă prin același coșmar, dacă nu sunt atente, Courtney B. a trasmis un mesaj printr-o postare publică.

mamaplus

„Nu voiam inițial să postez acest mesaj, însă mă gândesc tot mai mult la toți acești oameni care nu iau autoizolarea în serios. Nu, nu suntem într-o vacanță prelungită. Traversăm o perioadă în care ar trebui cu toții să fim responsabili.

COVID-19 e cât de serios se poate! Drept dovadă, el este fiul meu Arthur, de 7 luni. A fost adus de urgență cu ambulanța la spital în urmă cu 3 zile. Avea temperatura de 39,3 grade Celsius (după ce i se administrase deja medicament), iar ritmul lui cardiac era de 206 bpm. Era în stare de inconștiență. Eu eram stană de piatră, din cauza spaimei.

Acum, suntem în a treia zi în care luptăm cu febra provocată de COVID-19. Printre alte simptome mai are tuse, diaree, oboseală, iritație la nivelul urechilor și mâncărime, lipsa apetitului, ochi umezi și nas înfundat.

mamaplus

Și, atenție, toate aceste sunt considerate „simptome blânde” de către medici. Eu împreună cu familia mea ne aflăm deja în izolare de 4 săptămâni. Soțul meu a fost singurul care a ieșit din casă, de două ori, pentru cumpărături esențiale. Chiar și așa, a fost infectat cu virusul.

Am avut grijă la igiena mâinilor, însă mulți oameni nu sunt conștienți că virusul persistă și în aer. Dacă cineva bolnav tușește, virusul poate rămâne în aer până la 3 ore. Așa că vă rog, stați în case!

Dacă trebuie să purtați mănuși sau mască, atunci când ajungeți acasă, dezbrăcați-vă de hainele cu care ați venit de afară și spălați-le imediat!

Regulile ar trebui să devină mai stricte, nu merită să sacrificăm viața celor dragi nouă, din cauza unui simplu moment de neatenție!”, a fost mesajul postat de mamă.