mamaplus

O fetiță s-a născut prematur la 14 săptămâni de sarcină. Ce a urmat depășește orice așteptări

-
//
28.07.2020

Toți copilașii se nasc cu câte un dar de la Dumnezeu și vin în lumea asta pentru a ne reaminti că există minuni și speranță. Sarcina este întotdeauna motiv de bucurie pentru viitoarea mămică – o perioadă în care întreaga familie așteaptă cu nerăbdare și mult interes marea întâlnire cu noul membru. Unele sarcini însă nu sunt ca toate celelalte și este nevoie de mai mult curaj și perseverență pentru a face față provocărilor.

Este și cazul micuței Tru Wende Beare – o fetiță minune care s-a născut prematur la 14 săptămâni de sarcină, cântărind doar 400 de grame, scrie newsner.com. Încă din momentul în care a venit pe lume, fetița avea o misiune importantă – să nu cedeze și să reziste pentru a crește în fiecare zi puțin câte puțin.

mamaplus

Mama micuței Tru a putut să o atingă pentru prima oară la 11 zile după naștere. Datorită eforturilor comune ale medicilor din Spitalul Royal Columbian din orașul New Westminster, Canada, fetița a supraviețuit.

Lupta ei pentru supraviețuire era însă abia la început.

Tru era într-o stare critică și mai multe săptămâni la rând a fost ținută într-un incubator. În ziua 54 tăticul ei a primit permisiunea de a o lua în brațe pentru prima oară, iar momentul a fost unul magic și foarte emoționant.

mamaplus

Fetița lupta din răsputeri și chiar a dat dovadă de caracter, pentru că la un moment dat medicii au observat că starea ei generală se îmbunătățea. În ziua 71, micuța Tru a fost transferată din incubator într-un pătuț. Acum nimic nu mai putea să o oprească din ascensiunea ei spre… viață.

Ziua 90 a fost una de succes pentru Tru. Medicii i-au înlăturat una din sondele de intubație.

mamaplus

Într-un final, după 4 luni foarte lungi de încercări grele, fetița a fost externată din spital.

În primele zile din viața ei, această copilă micuță a suferit de enterocolită necrozantă, două hemoragii, afecțiune pulmonară cronică, MRSA (Staphylococcus aureus rezistent la meticilină), retinopatie, două infecții severe, inclusiv sepsis, defect cardiac congenital și șapte transfuzii de sânge.

mamaplus

Viața micuței Tru a început ca o cursă contra cronometru, însă curajul ei, credința părinților și eforturile medicilor au făcut minuni. Este o poveste mai mult decât motivațională!

Privește cât de drăguță e Tru acum, cu bujori în obrăjori și ochișori ce licăresc frumos...

mamaplus

Vrei să vezi cum arată Tru la cei 3 anișori ai său? Este plină de viață, adoră joaca și se bucură din plin de copilărie!

mamaplus
mamaplus