mamaplus

Nume la modă în 2022. Lista din care poți alege pentru băieți și fete

-
//
22.09.2022

 În cazul în care urmează să devii părinte în noul an și încă nu te-ai hotărât ce prenume să-i dai copilului tău, lista în trend din care poți alege pentru băieți și fete cuprinde numeroase variante originale ce se întâlnesc rar. Unele sunt inspirate din filme, altele din cărți, iar unele sunt moderne, în timp ce altele sunt cât se poate de autohtone și uitate de multă lume.

Nume la modă în 2022. Lista din care poți alege pentru fete

Fiecare părinte își dorește să aleagă un nume special pentru copilul său. Fie unul rar, pe care să aibă șanse să nu-l întâlnească deloc în colectivele sale, mai târziu, fie unul de suflet, care le amintește de un personaj îndrăgit dintr-un film sau o carte.

Astfel, dacă în urmă cu câteva generații cele mai multe fete primeau la naștere nume românești precum Andreea, Mădălina, Ana, Ioana, Diana sau Alina, trendul s-a schimbat. Pentru anul 2022, sunt la modă prenume ca: Anastasia, Amelia, Alice, Adela, Barbara, Beatrice, Carolina, Catinca, Clara, Casiana, Casandra, Dora, Daria sau Daiana.

mamaplus

Un alt nume de fată la modă în 2022 este Dalia, prenume ce se serbează de Florii. De origine latină, floarea cu același nume a fost adusă de botanistul suedez Andreas Dahl din Mexic în Europa. Simbolizează rafinamentul, eleganța și demnitatea, iar persoanele care se numesc astfel sunt considerate impunătoare, puternice.

Lista de nume pentru fete la modă în 2022 continuă cu: Eliana, Ella, Evelyn, Flavia, Gloria, Grațiela, Iris, Ingrid, Ilinca, Liana, Magda, Mara, Olivia, Rania, Rebecca, Sonia, Sara și Tania.

Nume la modă în 2022. Lista din care poți alege pentru băieți

mamaplus

De asemenea, numele de băieți la modă în 2022 nu mai sunt aceleași ca în trecut, deși unele sunt încă în trend, precum Alexandru, Daniel, Luca, Lucian și Sebastian. Câteva exemple de prenume preferate în prezent sunt: Oliver, Felix, Theodor, Thomas, Arthur, Benjamin, Samuel, Louis, Joseph sau Simon. 

Lista numelor de băieți la modă în 2022 continuă cu: Adam, Nicholas, Edward, Raul, Tudor, Martin, Liviu, Mihai, Marius, Narcis, Darius, Ciprian, Sorin, Ioan, Rareş, Radu, Albert, Codrin, Damian, Eric, Horațiu, Mihnea, Oscar, Sabin, Fabian, Vincenţiu, dar și Dominic și Achim – cum îi cheamă și pe cei doi fii ai lui Alex Velea și ai Antoniei.

Un alt nume de băiat la modă în 2022 este Eric, de origine scandinavă, ce înseamnă: onoare, prinț, rege, atotputernic. Erik cel Roșu ar fi fost un mare navigator și explorator care ar fi descoperit Groenlanda înaintea lui Columb.