mamaplus

La ce vârstă putem să introducem pepenele roșu în alimentația bebelușului?

-
//
03.08.2022

Pepenele este desertul ideal într-o zi de vară fierbinte și, de asemenea, bogat în vitamine și antioxidanți, conținând 92% apă. Pe măsură ce copilul crește și experimentează noi gusturi și texturi, veți simți că este timpul să introduceți și alte alimente solide cum ar fi pepenele. Dar înainte de a servi copilului o felie, exista câteva lucruri pe care trebuie să le știți.

Atunci când introduceți alimente noi bebelușului, este important să așteptați până când acesta poate mesteca textura. Vârsta cea mai potrivită este între 9 și 10 luni.

Înainte de a introduce alte solide, trebuie să luați în considerare mai mulți factori. Copilul are suficienți dinți pentru a manevra un anumit produs alimentar? Mestecă bine mâncarea înainte de a înghiți? Din aceste motive, nu trebuie să introduceți pepenele verde sau alte substanțe solide prea devreme.

Pepenele are o textură moale, umedă, care este ușor de mestecat și înghițit. Dar amintiți-vă, bebelușul încă nu știe cum să mănânce diferite tipuri de alimente. Asigurați-vă că serviți pepenele în bucăți mici pentru a evita orice pericol de sufocare. Dacă serviți bucăți mari, bebelușul poate pune întreaga bucată în gură și poate înghiți fără să mestece.

Există modalități diferite de a servi pepene copilului

În cazul în care bebelușul nu are probleme de mestecat, puteți să tăiați pepenele în bucăți mici, cubulețe. Asigurați-vă că urmăriți bebelușul pe măsură ce mănâncă. Dacă credeți că bucățile sunt prea mari pentru gura bebelușului, reduceți dimensiunea. O altă opțiune este zdrobirea pepenelui și utilizarea unui alimentator de tip suzetă.

Pentru a scădea riscul sufocării, bebelușul trebuie să stea întotdeauna în poziție verticală în timp ce mănâncă. Verificați, de asemenea, fiecare bucată de pepene înainte de a o servi. Vreți să vă asigurați că nu există semințe.

Ce pepene trebuie să cumpărați?

Odată ce decideți că bebelușul este gata pentru pepene, cel mai bine este să cumpărați unul proaspăt din piață. Iar înainte de a-l tăia, nu uitați să îl spălați foarte bine! Sucul de pepene nu este recomandat pentru copii, deoarece crește riscul apariției cariilor dentare.

Alergia la pepene

Alimentele alergice sunt principala preocupare atunci când introduceți copilului un nou produs alimentar. Medicii recomandă, în general, alăptarea exclusivă în primele 6 luni, dacă este posibil, iar diversificarea se începe la fel, de la vârsta de 6 luni, nu mai devreme. Discutați cu medicul pediatru pentru a veni cu un plan de a introduce alimentele noi pentru copilul dumneavoastră.