mamaplus

La ce ar trebui să fiți atenți atunci când alegeți jucăriile pentru bebelușii de până la un an

-
//
20.04.2022

Jocurile și interacțiunea cu bebelușul ar trebui să fie practicate încă din primele luni de viață, pentru că anume în așa mod veți pune bazele unei comunicări armonioase. Specialiștii recomandă să alegeți jucăriile în funcție de vârsta bebelușului și să fiți atenți la mai multe detalii ce țin de culoare, textură și dimensiuni. Potrivit medicului igienist Maria-Victoria Racu, părinții ar trebui să evite jucăriile care emit sunete stridente și luminițe puternice.

De fiecare dată când îi oferiți bebelușului o jucărie, ar trebui să-l supravegheați cu atenție. Chiar dacă veți fi tentați să-i cumpărați mai multe jucării, ar fi cazul să vă abțineți, întrucât studiile de specialitate susțin că numărul mic de jucării îi ajută pe copii să-și dezvolte imaginația. Atunci când micuții au o mulțime de jucării, s-ar putea să devină agitați și chiar să sufere de lipsa de atenție sau concentrare.

Mai multe sfaturi privind alegerea jucăriilor pentru bebelușii de până la un an, vă oferă în continuare medicul igienist Maria-Victoria Racu, în cel mai nou reportaj realizat de echipa emisiunii Mama Mia.

Accesați AICI pentru a urmări ediția integrală Mama Mia cu interpreta și mămica unui băiețel, Marcela Barbos.