De multe ori proaspetele mămici își pun întrebarea: se poate oare să-i faci băiță copilului în fiecare zi? Nu este aceasta dăunător pentru pielea lui? Băița frecventă nu produce iritații ale pielii?

Îi poți face băiță copilului în fiecare zi?

Apa în sine nu provoacă iritarea pielii. Prin urmare, frecvența băițelor depinde de alegerea soluțiilor folosite în timpul băii. Dacă spuma de baie este una bună, atunci copilul poate face baie în fiecare zi. Dar dacă în apă se adaugă permanganat de potasiu, care usucă și irită pielea beblușului, baia în fiecare zi este chiar intrezisă.

Un efect benefic asupra somnului o are baia de seară. Prin urmare, mămicilor care au bebeluși neliniștiți, se recomandă baia în fiecare seară, cu o oră sau două înainte de somn. În apă pot fi adăugate ierburi cu efect de calmare sau spume speciale pentru baie.

Cu toate acestea, baia nu se limitează doar la spălarea propriu-zisă. Mămicile trebuie să știe că în primele trei luni, pielea bebelușului este foarte delicată și sensibilă. Prin urmare, dacă doriți să scăldați copilul în fiecare zi, ar trebui să luați măsuri pentru a vă asigura că nu-i uscați pielea. Imediat după baie, este necesar să uscați pielea cu un prosop și să ungeți bebelușul cu ulei special pentru pielea copiilor. Dacă aveți grijă să faceți acest lucru de fiecare dată, atunci puteți scălda bebelușul în fiecare seară, pe tot parcursul primului an.

Trebuie remarcat faptul că, vorbim despre scăldatul unui copil perfect sănătos, fără febră, alergii severe, sau alte afecțiuni ale pielii. Dacă copilul dumneavoastră este predispus alergiilor, doar un medic vă poate recomnda cât de frecvent ar trebui să îi faceți baie. Un copil cu febră nu poate face baie în fiecare zi, iar unui copil cu febră foarte mare, baia îi este contraindicată până când temperatura corpului lui va atinge cel puțin 37,5 grade.

Uneori, însă, dimpotrivă, medicul recomandă ca atunci când este răcit, copilul să fie scăldat în fiecare zi, adăugând în apă diferite ierburi. Prin urmare, în acest caz, ca și în cazul unui copil cu alergii, o decizie finală referitor la baia copilului poate să o ia doar medicul dvs.

Îi poți face băiță copilului în fiecare zi?