Sindromul morții subite la bebeluși poate fi provocat de cele simple și ordinare greșeli în îngrijirea nou-născutului. Aflați, ce recomandări oferă în acest sens medicina mondială.

Greșelile care pot provoca sindromul morții subite la bebeluși

Somnul pe burtică sau pe o parte – este pe primul loc printre greșelile, care provoacă sindromul morții subite. Până nu demult, medicii pediatri recomandau, ca bebelușul să fie culcat pe o parte, pentru a evita sufocarea lui în urma regurgitării. Însă...s-a majorat numărul cazurilor sindromului morții subite la bebeluși. Recomandările au fost schimbate – copilul trebuie culcat în poziția pe spate. În rezultat, situația s-a îmbunătățit. Probabil, poziția pe o parte restricționează organele de respirație, astfel încât ...lăsați bebelușul să doarmă pe spate.

Important! Somnul pe burtică nu este acceptabil până când micuțul singur nu va începe să se întoarcă pe burtică și înapoi. Este foarte important - și în poziția inițială!

Deficitul de oxigen în odaia copilului. Aieresiți cât mai des posibil odaia unde se află bebelușul, nu admiteți pătrunderea fumului de țigară, mirosurilor produselor chimice. Un copil absolut sănătos va face față acestei situații, însă în cazul unei tendințe față de sindromul morții subite – cu regret, nu...

Temperatura ridicată în odaie. Cercetările au demonstrat: părinții copiilor, care au decedat în urma sindromului morții subite, preferau să-și îmbodolească bebelușul și să mențină o temperatură ridicată a aerului în odaie. Rețineți: temperatura aerului în odaia bebelușului nu trebuie să depășească 20-22 ºС.

Greșelile care pot provoca sindromul morții subite la bebeluși

Înfășatul strâns – este categoric interzis! Aparatul respirator trebuie să funcționeze liber.

Somnul pe saltea fermă. Bebelușul trebuie să doarmă pe o saltea fermă, fără pernă, preferabil într-un sac pentru dormit special, care nu acoperă năsucul și gurița micuțului.