mamaplus

Greșeala fatală a unor părinți care au diluat laptele bebelușului cu apă

0
//
04.12.2020

Un cuplu din Statele Unite a fost acuzat de uciderea pruncului lor de numai 10 săptămâni după ce au diluat laptele cu apa. Se pare că cei doi cumpărau lapte matern sau îl primeau din donații și, pentru a avea mai mult timp l-au îndoit cu apă. Acest lucru a dus la reducerea nivelului electroliților și al sării din organismul micuței, ceea ce, inevitabil, a condus la decesul acesteia.

Medicii pediatri susțin că nivelul electroliților este vital, dar părinții nu ar trebui să-și facă griji cu privire la hidratarea bebelușului.

Laptele matern conține tot ce are nevoie bebelușul. De asemenea, și laptele formulă are toate ingredientele menite să hrănească și să hidrateze copilul. Principala condiție este să se respecte cu exactitate instrucțiunile de preparare a fiecărei formule în parte.

Cu toate acestea, sunt părinți care, atunci când constată că se epuizează stocul de lapte formulă, utilizează mai puțină pudră și mai multă apă la prepararea laptelui.

Riscurile sunt majore. Dezvoltarea creierului bebelușului este pusă în pericol dacă se diluează laptele (fie că este matern sau formulă), pot apărea tulburări în dezvoltarea bebelușului și, în cele mai grave cazuri, bebelușul poate muri.