Poate ai creat deja o rutină de seară: baie, hrană și… la somn! Pentru a elibera tensiunea și a induce un somn bun. Dar nu este întotdeauna o idee bună. Unele mame povestesc din experiența lor că baia poate, de asemenea, irită pielea fină a bebelușului, ceea ce face ca somnul să fie mai agitat, în loc să fie mai bun, cum ne așteptăm.

Unele mame spun că ele le fac baie copiilor o dată pe săptămână sau chiar o dată la zece zile. Pentru alte mame, aceste declarații pot părea șocante. Pentru că baia nu este doar un moment de relaxare, ci și o ocazie unică și de neuitat de a-l curăța și „parfuma” pe copil.

Dar chiar este atât de important să-i faci baie copilului în fiecare zi?

De ceva timp baia pentru copii pare a fi un subiect de discuție aprins între mame. Ba chiar o problemă. Și nu doar pentru că îi face mai iritabili pe bebeluși, dar și pentru că apa și săpunul, deși curăță și parfumează pielea, o poate și usca. De asemenea, poate favoriza apariția dermatitei și eczemei.

Sfatul pediatrilor

Conform Academiei Americane de Pediatrie, dacă îi schimbați și curățați bine zona scutecului, frecvent, pe tot parcursul zilei (folosind apă caldă și un săpun prietenos cu pielea bebelușului) nu este necesar să-i faceți zilnic baie bebelușului. Dar în primul an de viață, îmbăierea este bună de trei ori pe săptămână. Tocmai pentru că prea multe băi pot ajuta la uscarea pielii și la slăbirea acesteia.

Jennifer Shu, un medic pediatru, merge mai departe și spune că, și o baie pe săptămână este suficient, în cazul în care copilul este bine și sănătatea lui nu este în pericol. În schimb, poate înota de câte ori are ocazia.

Concluzia vă aparține: este bine să-i faceți baie copilului atunci când doriți. Este un moment frumos, de asemenea util pentru a stabili o legătură emoțională cu copilul. Dar, totodată, nu trebuie să te simți vinovată dacă într-o seară nu poți să-i faci baie bebelușului tău. Voi, mamele, vă cunoașteți copiii cel mai bine și știți ce e mai bun pentru fiecare.