Erupția primilor dințișori ai bebelușului este un hop prin care va trebui sa treacă micuțul. Este totodată un mic impediment din viața voastră peste care puteți trece împreună. Iată câteva metode simple prin care poți ameliora durerea primilor dinți ai copilului tău.
O linguriță rece
Este una dintre cele mai simple metode de calmare a durerii. Tot ce poți face este să menții în frigider o linguriță timp de 20 de minute sau poate chiar și mai mult. Atenție însă, nu trebuie să menții lingurița în congelator, deoarece s-ar putea să dăuneze gingiilor micuțului tău mai mult decât i-ar putea face bine.
Ronțăirea unui biscuite (de preferat să fie de casă)
Diversificarea alimentației la bebeluș este recomandat să se înceapă după vârsta de șase luni, iar până atunci să fie exclusiv alăptat. De altfel, fiecare copil este unic în felul său, deci și diversificarea poate să înceapă chiar de la șase luni ori mai târziu de atât.
O altă variantă de calmare a durerii primilor dințișori este ronțăirea unui biscuite, altfel spus, a unui biscuite fără zaharuri și chimicale, preferabil făcut în bucătăria de acasă. Poți încerca să-i dai micuțului tău un biscuite să mănânce, în primele opt-12 luni de viață, în timp ce-l supraveghezi cu mare atenție atunci când îi oferi mâncare solidă, printre care și biscuitele.
Cât despre folosirea produselor de tip gel sau cremă, anul trecut Agenția Americană a Alimentelor și Medicamentelor (presc. FDA) a tras un semnal de alarmă avertizându-i pe părinți că aceste tipuri de produse conțin benzocaine și nu trebuie administrate copilului mai mic de doi ani.
Benzocaina din aceste geluri sau alte produse special concepute pentru zona gurii pot duce la methemoglobinemie, o boală caracterizată de o creștere anormală a concentrației sangvine de methemoglobină (metHb), o moleculă incapabilă să transporte oxigenul.
Totodată simptomele aferente pot fi paloarea sau albăstrirea tenului, a buzelor, oboseala, palpitațiile sau problemele de respirație. În cazul în care bebelușul se confruntă cu diverse simptome, în urma administrării remediilor homeopate sau a gelurilor, cere ajutorul specialistului!
Medicamente pentru calmarea durerii
Doar medicul pediatru îți poate recomanda ce tip de medicament, cât și când îi poți oferi bebelușului, de regulă fiind vorba despre paracetamol sau ibuprofen.
Nu-i oferi aspirină bebelușului! În general, acest medicament are legătură cu sindromul Reye, o boală rară și gravă care afectează în general copiii între șase și 12 ani.
Jucăriile pentru dentiție
Sunt făcute 100% din silicon, ceea ce înseamnă că vor fi ușor de curățat și de dezinfectat.
Masarea ușoară a gingiilor cu buricele degetelor tale
Bebelușul tău va adora felul în care va simți presiune asupra gingiilor deoarece îi va distrage atenția de la durerea pe care o resimte.
Ceaiul de măceșe
Este recomandat bebelușului după vârsta de un an. Măceșele sunt o sursă excelentă de vitamina C și antioxidanți, impulsionând astfel sistemul imunitar.