mamaplus

De ce medicii nu recomandă ca nou-născuții să fie spălați în fiecare zi

0
//
09.12.2020

Băița de seară a nou-născutului ar putea face parte din ritualul tău zilnic, dar medicii nu recomandă să-l speli în fiecare zi.

Expunerea excesivă a bebelușului la apă pot determina apariția eczemelor, iar eczemele ar putea duce la infecții.

„Este un echilibru delicat. Dar baia în sine nu este întreaga problemă. Utilizarea produselor de baie, inclusiv a loțiunilor care conțin coloranți sau parfumuri, poate reacționa cu pielea bebelușilor și poate agrava eczema”, spune Scott Grant, medic la Spitalul pentru Copii din Detroit Medical Center din Michigan.

Când îi facem baie bebelușului, pentru prima dată?

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie (AAP), nou-născuții ar trebui să facă prima baie la aproximativ 24 de ore după naștere. Întârzierea primei băițe poate reduce riscul de hipotermie și hipoglicemie, poate contribui la succesul alăptării și poate hidrata pielea. Rămâi la băițe cu ajutorul buretelui până ce îi cade buricul bebelușului - de obicei în câteva săptămâni de la naștere.

Cât de des spălăm nou-născuții?

AAP recomandă să speli nou-născutul de trei ori pe săptămână până la prima lui aniversare.

„Evident, există situații în care bebelușii pot necesita o baie suplimentară din când în când. Dar, în general, această regulă este suficientă atât timp cât zona fundulețului este curățată corespunzător la fiecare schimbare a scutecului”, spune dr. Grant.