mamaplus

Cum te descurci în primele 24 de ore, după ce te întorci de la maternitate cu nou-născutul acasă

0
//
20.05.2020

Momentul cu adevărat interesant este atunci când te întorci de la spital cu bebelușul acasă, pentru că atunci îți dai seama că ești responsabilă de viața puiului tău. Este un gând destul de copleșitor, nu-i așa? Desigur, încetul cu încetul te vei adapta și te vei descurca de minune. Ești mămică acum!

Iată câteva sfaturi pentru primele 24 de ore petrecute cu nou-născutul, acasă:

Limitează vizitele

Toată lumea va dori să-ți vadă bebelușul și să pună mâna pe el, însă vizitele mai pot aștepta. Acum trebuie să-ți petreci tu timpul cu puiul tău.

Stai în pijamale, fără să te gândești că ai nevoie de alte haine

Nu mai ai pliculețe de ceai? Câinele are nevoie de o plimbare? Lasă pe altcineva să se ocupe de aceste lucruri. Acum, doar bebelușul este prioritar.

Ghemuiește-te pe canapea sau în pat cu bebelușul

Ține-ți puiul în brațe mereu. Hrănește-l când are nevoie de lapte, lasă-l să doarmă pe pieptul tău și minunează-te de acest minunat om pe care l-ai creat.

Deleagă sarcini

Lasă-ți partenerul să-i schimbe scutecelul bebelușului, în timp ce tu te odihnești sau faci un duș.

Uită de starea în care se află casa

Știu că este greu, dar coșul de rufe mai poate aștepta.

Ține-ți aproape toate lucrurile de care ai nevoie

Sticla de apă, mici gustări pentru alimentație nocturnă, telefonul, încărcătorul, orice crezi că ai nevoie.

Mănâncă suficient

Poate fi foarte ușor să uiți să mănânci, însă este foarte important să ai suficiente calorii și nutrienți în corp, în special pentru a menține fluxul de lapte.

Cere ajutor

Dacă alăptezi, ia legătura cu un consultant pentru alăptare. Uneori, alăptarea poate fi dificilă, iar un consultant în lactație îți va spune exact ce trebuie să faci.

Dormi

De obicei, mămicile dorm atunci când doarme și bebelușul. Lasă-ți copilul să stabilească programul, atât de dormit, cât și de hrănit. Somnul va ajuta, de asemenea, să echilibreze hormonii și poate face minuni pentru producția de lapte.