mamaplus

Cum să tai corect unghiile bebelușului? Cinci reguli de care să ții cont

0
//
12.04.2021

Chiar dacă la prima vedere s-ar părea că e o operațiune ușoară, tăierea unghiuțelor celui mic necesită multă grijă și răbdare din partea proaspeților părinți. Mai ales dacă sunt la prima experiență. Deoarece bebelușii se nasc cu unghiile mari și chiar ascuțite în unele cazuri, în primele zile de viață părinții ar trebui să le taie, ca să evite zgârieturile pe față. Medicii neonatologi susțin că cel mai periculos pentru copil este să își zgârie ochii.

În plus, mămicile ar trebui să știe că unghiile bebelșului cresc extrem de repede și este nevoie, în primele luni de viață, să îi faceți manichiura o dată la doua zile. Ca să vă descurcați bine, am pregătit o listă cu principalele reguli și rcomandări de care ar trebui să țineți cont:

 • Cel mai ușor ar fi să îi tăiați unghiile în timpul somnului profund (vă dați seama după frecvența respirațiilor), pentru că atunci nu simte nimic și nici nu trage mâinile, astfel încât să îl puteți răni.
   
 • Alegeți o forfecuță de unghii cu vârful bont, special concepută pentru sugari și copiii mici. După ce o desigilați, o fierbeți timp de 10 minute, apoi o folosiți pentru unghiuțele sugarului.
   
 • Regula este următoarea: unghiile de la mânuțe se taie rotund, iar cele de la picioare perfect drept, pentru a nu se încărna. Atenție că cei mici fac rapid infecții la unghiuțe, dacă nu le tăiați corect!
   
 • Dacă răniți puțin bebelușul, nu îi puneți un pansament, pentru că poate să-l ducă la gură și să-l înghită. Doar opriți sângerarea cu un tampon steril.
   
 • Sunt unii părinți care rup cu dinții unghiile bebelușului. În felul acesta, e mai puțin probabil să-l răniți, dar nici nu vedeți ce faceți. În plus, nu e recomandat ca mânuțele lui să intre în contact cu saliva dvs., așa că mai bine îi tăiați unghiuțele cu o forfecuță destinată celor mici.