Se întâmplă să preferi mai mult spălarea hăinuțelor bebelușului la mână decât să optezi pentru varianta mașinii de spălat, mai ales dacă vrei să ai în vedere orice detaliu sau orice pată de murdărie care trebuie înlăturată. Dacă ți se pare paradoxal cum un omuleț atât de mic poate murdări atât de multe haine, atunci bine ai venit în lumea părinților!

Iată cum poți curăța cu mâna hăinuțele celui mic:

Temperatura apei

În funcție de eticheta materialului, adaugă apă la temperatura recomandată. Dacă nu există instrucțiuni, atunci poți spăla hăinuțele în apă caldă având o temperatură cuprinsă între 35 și 40 de grade Celsius. Apa caldă este potrivită pentru curățarea scutecelor și articolelor de lenjerie intimă deoarece ajută la înlăturarea oricăror bacterii care pot provoca infecții. Pentru celelalte hăinuțe, apa la temperatura camerei sau ușor rece va fi suficientă.

Folosește un detergent specific pentru hainele de bebeluși

Adaugă cantitatea recomandată de detergent, conform instrucțiunilor produsului. Următoarea etapă este să închizi orice fermoar, să scufunzi fiecare hăinuță o dată (pe rând). Lasă să se înmoaie între 10 și 20 de minute.

Începe prin a „strânge” materialul în apă sau a-l freca ușor, în special acele zone care prezintă pete de murdărie. Nu întinde hăinuța din simplul motiv că ai putea-o deteriora. În schimb, răsucește, ușor, fiecare părticică a hăinuței până când devine curată.

Cât despre stoarcerea materialului, este necesar să îl iei din apa cu spumă și să-l pui într-o altă apă curată și rece. Repetă procesul de atâtea ori cât nu va mai exista spuma absorbită în materialul hăinuțelor.

De asemenea, Academia Americană de Pediatrie (AAP) sugereaza că, doar în cazul în care bebelușul nu suferă de nicio alergie sau iritație, te poți folosi de un detergent obișnuit.