Este micuț. Este vulnerabil. Însă nu este așa delicat cum pare. Următoarele indicații simple te vor ajuta să înveți cum să ții copilul în brațe cu încredere.

mamaplus

Pentru a nu speria nou-născutul, ridică-l întotdeauna foarte ușor. Dacă este treaz, fă-i mai întâi cunoscută prezența ta prin contact vizual sau un salut vesel. Apoi, ușurează trecerea de la saltea în brațele tale punând mâinile sub spatele copilului și ținându-le acolo câteva clipe înainte de a încerca să îl ridici. Atunci când ești gata să îl ridici, apleacă-te cât mai mult, pentru a reduce timpul petrecut de copil ridicat în aer.

Până când copilul își va putea susține capul singur, va trebui să îl sprijini punând mâna sau brațul sub gâtul său. După aceea poți experimenta până găsești o poziție care să-i placă bebelușului. Unora le place să fie strânși la piept; alții sunt mai fericiți atunci când privesc lumea din jur.

Iată trei poziții obișnuite pe care le poți încerca:

Poziția leagăn.
 Lasă capul copilului să se odihnească în curbura brațului tău. Folosește mâna liberă pentru a-i susine șezutul și spatele.

Poziția pe burtică. Așază copilul cu fața în jos pe un braț, susținându-i gâtul în curbura brațului. Pieptul și abdomenul lui trebuie să se odihnească pe antebrațul tău. Pentru o susținere suplimentară, pune mâna liberă între picioarele copilului și sub celălalt braț. Această poziție, numită uneori poziție pentru colici, poate fi foarte liniștitoare pentru copiii care au gaze.

Poziția pe umăr. Folosește o mână pentru a susține gâtul copilului sprijinit pe umărul tău. Cu cealaltă mână susține șezutul copilului. 

Atunci când pui jos nou-născutul, ține mâinile sub el câteva momente. Acest lucru va ușura trecerea din brațele tale înapoi pe saltea. 

Sursa