Copiii mici nu-și pot curăța singuri nasul și au nevoie de ajutorul părinților pentru a scăpa de mucozități. Cu atâtea opțiuni disponibile pe piață atunci când vine vorba de a curăța nasul la bebeluși, este de înțeles dacă ești copleșit de găsirea unei soluții potrivite.

Cele mai frecvente alegeri includ o pompiță din cauciuc în formă de pară, un aspirator nazal, picături saline sau spray-uri.

Ce trebuie să faci înainte de a curăța nasul la bebeluși?

Înainte de a curăța nasul la bebeluși trebuie să pui în fiecare nară câteva picături de ser fiziologic. Mucusul se va înmuia și aspiratorul sau pompița din cauciuc va putea trage mizeria din nas.

Este bine să curățați pompița între utilizări. În caz contrar, riscați să expuneți bebelușul la bacterii de fiecare dată când curățați nasul. Pentru a face acest lucru, este nevoie doar de apă caldă și săpun.

Cum se curăță nasul la bebeluși cu aspiratorul nazal?

Aspiratoarele nazale au devenit destul de populare în ultimii ani, deoarece mulți părinți consideră că sunt mai eficienți și mai ușor de utilizat decât pompițele din cauciuc tradiționale. Există dispozitive pentru mucusul nazal al bebelușului care se pot conecta la aspiratorul de casă.

Umidificatorul, bun pentru a curăța nasul la bebeluși

Umidificatoarele sunt un mod excelent de a ajuta la ușurarea respirației bebelușului, mai ales atunci când optați pentru abur rece. Puteți să-l lăsați să ruleze toată ziua, dar mai ales în timp ce bebelușul doarme. Dacă nu aveți umidificator acasă, fă un duș fierbinte pentru a produce abur și ține copilul în baie câteva minute.