Bebelușul tău a trecut de primele luni și vă pregătiți deja pentru momentul important al diversificării mâncării. Te-ai gândit la nenumărate variante de meniu, ai discutat cu medicul pediatru și ai descărcat de pe internet o mulțime de rețete pe care vrei să le încerci pentru puiul tău. Suntem, însă, în sezonul cald și acest lucru poate reprezenta o provocare. Te asigurăm că vara este prietenă bună cu diversificarea alimentației celor mici, dacă ții cont de câteva recomandări.

În primul rând este necesar să te asiguri că bebelușul tău este bine hidratat. Odată cu introducerea hranei solide, va avea nevoie și de apă, chiar dacă tu continui să îl alăptezi. Mai ales în timpul zilelor caniculare, asigură-te că micuțul tău primește apa de care organismul său are nevoie.

Cei mici sunt mai afectați de căldură decât adulții și din cauza asta este posibil să nu mănânce chiar atât de bine. Având această provocare, este momentul să alegi ce e mai bun pentru a le acoperi valorile nutriționale de care au nevoie. 

Carnea roșie este bogată în fier, însă este grea pentru cei mici pe timp de vară. Alege carne albă – pește, pui, curcan. Pulpa de pui este cea mai buna alegere. Spre deosebire de celelalte părți ale puiului, pulpele conțin cantități ridicate de fier.

Suntem în plin sezon de fructe, iar oferta din piață sau din magazine este extrem de generoasă. Respectă, însă, indicațiile medicului pediatru și precauțiile referitoare la posibilele alergii. Astfel, oricât de tentante ar fi căpșunele sau alte fructe cu potențial alergenic, abține-te să le oferi celui mic, dacă medicul spune că este mai bine să mai aștepți o perioadă de timp. Când va mai crește puțin, va avea suficient timp să se bucure de ele.

Dacă urmează să pleci în excursii sau în vacanță, asigură-te că mâncarea celui mic este transportată în condiții proprii. Dacă îi pregătești de acasă o supă sau un piure de legume, folosește un termos sau un dispozitiv special care te va asigura că mâncarea nu se alterează în timpul călătoriei. Înainte de a-l hrăni, gustă, pentru a verifica încă o dată că hrana sa este în regulă. Chiar dacă ți se pare mai ușor să îl hrănești la o terasă sau un restaurant, te sfătuim să te asiguri că locul în care mergeți oferă condiții corespunzătoare de preparare a mâncărurilor.