mamaplus

Cele mai bune soluții împotriva colicilor, recomandate de un medic pediatru

-
//
04.05.2022

Deși nu apar la toți bebelușii, colicile sunt cauzate de apariția crampelor la nivelul abdomenului și sunt atribuite perioadei în care cel mic plânge încontinuu, nu doarme și este tot timpul agitat. Medicii spun că aceste simptome pot continua până la vârsta de 3-6 luni a sugarului, dar situația diferă de la caz la caz. Potrivit medicului pediatru din cadrul Spitalului Novamed, Olesea Guler, această stare este una tranzitorie și tocmai de aceea, părinții ar trebui să o abordeze cu mult calm și răbdare.

Principala cauză a apariției colicilor la sugari este dezvoltarea incompletă a sistemului digestiv, adică nu este produsă cantitatea necesară de fermenți (probioticele) care ajută în procesul de digestie. Chiar dacă va fi greu să le faci față, există totuși câteva modalități prin care poți să alini durerile și disconfortul pe care îl simte bebelușul.

În continuare, medicul pediatru Olesea Guler ne va oferi câteva recomandări prețioase privind ameliorarea colicilor la bebeluși. Vezi cel mai nou reportaj realizat de echipa emisiunii Mama Mia.

Accesați AICI pentru a urmări ediția integrală Mama Mia cu mama a doi băieți și prezentatoarea TV, Cristina Stamatin.