Primul produs ”matur” cu care face cunoștință copilul – legumele.

Ce legume-i putem da copilului până la un an?

Pireuri din legume se pot introduce în rația alimentară a copilului începând cu vârsta de 4-6 luni de viață. Multe mame se întreabă dacă există preferințe speciale: ce legume sunt permise pentru copil și care nu?

Evident, există o consecutivitate specială de introducere a legumelor în alimentația copilului pentru că nu toate legumele se potrivesc pentru rația sa alimentară. Primele legume cu care face cunoștință copilul - dovlecel, dovleac, conopida și broccoli. Aceste legume sunt inofensive în ceea ce privește riscul apariției alergiei și tulburărilor digestive. Oricum, ele trebuie introduse treptat: nu mai mult de o legumă pe săptămână începând cu porția de o linguriță.

Puțin mai târziu, în rația alimentară poate fi introdus morcovul, sfecla și roșiile. Cu cartofii trebuie să manifestați prudență: cartoful poate genera alergie alimentară. Leguminoasele pot provoca iritații ale mucoasei intestinale și creșterea producției de gaze, puteți încerca să-i dați copilului cartof nu mai devreme de vârsta de 7-8 luni, urmărind cu atenție reacția la alimentele noi. Ceapa și usturoiul, care conțin uleiuri esențiale care pot irita mucoasa stomacului, intestinului, rinichilor, pot fi oferite copiilor începând cu vârsta de 8-9 luni.

Atrageți o atenție deosebită ca legumele oferite copiilor să fie proaspete și de calitate. În perioada în care legumele proaspete nu sunt foarte accesibile – cea mai bună alegere sunt pireurile de legume pentru copii. Alegând pireurile din legume de pe rafturile magazinelor puteți să nu vă faceți griji pentru sănătatea copilului: producătorii respectă cu strictețe calitatea materiei prime și tehnologia de producere.