mamaplus

Ce-i de făcut dacă bebelușul acumulează mai greu kilogramele în primele 6 luni de viață?

-
//
09.03.2022

În primele luni de viață ale copiilor, mămicile au zeci de întrebări legate de creșterea și dezvoltarea lor. Dacă cel mic nu adaugă în greutate, la mijloc ar putea fi mai multe cauze, însă cele mai frecvente sunt legate de faptul că bebelușul nu mănâncă suficient, nu este alăptat corect sau nu absoarbe toți nutrienții de care are nevoie. Potrivit medicului pediatru de la Spitalul Polivalent Novamed, Olesea Guler, pentru stabilirea unei cauze exacte și a unui diagnostic corect vor fi necesare mai multe investigații medicale.

Investigațiile care vă pot fi recomandate de medic includ teste de sânge și de urină, precum și ecografii sau radiografii, pentru a urmări aportul caloric al copilului într-o anumită perioadă de timp. Medicul pediatru ar mai putea să verifice și modul în care alăptați copilul, pentru a urmări dacă mandibula micuțului se mișcă corect sau dacă întâmpină probleme cu suptul.

Mai multe recomandări și informații utile la acest subiect ne oferă medicul pediatru Olesea Guler, în cel mai nou reportaj realizat de echipa emisiunii Mama Mia.

Accesați AICI pentru a putea urmări ediția integrală Mama Mia cu food bloggerița Elena Popa.