mamaplus

Caz îngrijorător: un bebeluș s-a născut infectat cu COVID-19. Mama sa era purtătoare a virusului

-
//
17.05.2020

Un bebeluş s-a născut contaminat cu noul coronavirus dintr-o mamă purtătoare a acestui virus în Osetia de Nord, în Caucazul rus, au anunţat azi autorităţile sanitare ruse. Ministerul regional al Sănătăţii susține că atât mama cât și bebelușul se află acasă, starea lor fiind satisfăcătoare.

Un caz similar a avut loc la jumătatea lunii aprilie în Peru, când un bebeluş contaminat cu COVID-19 a fost adus pe lume de o mamă purtătoare a virusului de tip nou. Autorităţile sanitare din această ţară afirmau pe atunci că era al "doilea caz" de acest tip în lume.

În Osetia de Nord, bebeluşul contaminat s-a născut în spitalul central din Beslan, unde 17 din 35 de femei însărcinate spitalizate în aşteptarea naşterii sunt infectate cu SARS-CoV-2, potrivit responsabilului maternităţii din această instituţie, Hasan Tagaiev, citat de un canal de televiziune local.

Rusia se situează pe locul doi în lume, după SUA, la contaminări cu noul coronavirus, cu un număr total de 281.752 cazuri înregistrate şi 2.631 de decese. Criticii pun însă sub semnul îndoielii realitatea ratei oficiale a deceselor, acuzând Moscova că subestimează cu deliberare numărul morţilor de COVID-19.

Autorităţile ruse au respins aceste acuzaţii, precizând că nu sunt înregistrate decât decesele a căror primă cauză este coronavirusul.