Când este timpul să cumpărați copilului prima încălțăminte? Regulile de bază

Când este timpul să cumpărați copilului prima încălțăminte? Regulile de bază

-
//
17.11.2014

Medicii ortopezi nu recomandă să cumpărați copilului încălțăminte înainte ca micuțul să înceapă a merge. Problema constă în faptul că, până la un an, piciorul copilului poate crește rapid de aceea vă va fi greu să nimeriți măsura încălțămintei.

Când este timpul să cumpărați copilului prima încălțăminte? Regulile de bază

Nu vă grăbiți să cumpărați încălțăminte copilului care încă nu ști să meargă. Lăsați piciorușele copilului să se dezvolte în mod firesc. Ortopezii spun că piciorușul copilului este încă în creștere, oasele tălpii sunt moi, iar încălțămintea strâmtă poate provoca deformații. Totodată, încălțămintea nepotrivită poate provoca spasme în mușchii tălpii copilului, ceea ce cu siguranță, va determina ne dorința copilului nu doar de a mai merge dar și de a încălța orice pereche de încălțăminte.

Dacă copilul dumneavoastră a făcut deja primii pași, este timpul să cumpărați prima pereche de încălțăminte. Regula de bază: să nu cumpărați primii papucei în lipsa copilului. Iar măsuratul înainte de achiziție este obligatoriu!

Regulile de alegere a primilor papucei:

Înainte de achiziție convingeți-vă că talpa este flexibilă și are o aderență bună (pentru ca copilul să nu lunece).

Dați prioritate materialelor naturale (material, piele). În nici un caz nu cumpărați încălțăminte confecționată din imitații de piele. Aceste materiale nu respiră, iar piciorușul copilului va transpira, ceea ce poate duce la dezvoltarea bolilor fungice.

Când este timpul să cumpărați copilului prima încălțăminte? Regulile de bază

Este mai comod atunci când încălțămintea copilului are elemente de fixare de tip scai. Încălțămintea cu șireturi o lăsați mai bine pentru mai târziu.

Determinați-vă asupra modelului, măsurați încălțămintea pe piciorul copilului. Aveți în vedere faptul că mărimea încălțămintei trebuie să fie cu circa 1 cm mai mare decât talpa piciorului.

Talpa fiecărui copil are o lățime diferită. Asigurați-vă că încălțămintea nu strânge piciorul copilului. Dacă vânzătorul încearcă să vă convingă că încălțămintea ”se va da după picior”, nu cădeți în această plasă. Copilul dumneavoastră absolut nu are nevoie să se chinuie într-o încălțăminte strâmtă.

Oferiți-i copilului posibilitatea să se plimbe prin magazin în noua sa încălțăminte. Veți observa de îndată dacă-i sunt sau nu confortabile. Dacă nu, căutați un alt model!