mamaplus

Bebelușul ”protestează” că nu vrea în cărucior. Ce-i de făcut?

0
//
21.09.2020

“Mereu când ieșim la plimbare și îl pun în cărucior, bebelușul meu de 7 luni protestează, plânge. Ce pot să fac?” sau “s-a întâmplat să adoarmă când eram afară și punându-l în căruț mi-a ușurat, la propriu, viața” etc. Îți sunt cunoscute scenariile respective, nu-i așa? Ai și tu acasă un mic “protestatar” sau un bebeluș “anti-cărucior”? Vezi în continuare care ar fi soluțiile și ce te-ar putea ajuta într-o asemenea situație.

Alege un cărucior care să fie “cu fața către mama”.
Da, se pare că nu contează atât de mult cât de frumos și ce design deosebit are căruciorul. Cel puțin, nu pentru bebeluș. Specialiștii susțin că bebelușul va fi mai puțin stresat dacă o va vedea pe mama lui în preajmă, de aceea, cele mai bune cărucioare sunt considerate cele în care ai posibilitatea să-ți transporți copilul, atât cu fața spre tine, cât și cu fața spre drum.

Să fie confortabil. Degeaba este mare și frumos, dacă nu stai confortabil în el, nu-i așa? Dacă nu are mai multe trepte pentru spatele bebelușului, dacă este făcut și dintr-un material dur, neplăcut la atingere sau care îl supraîncălzește pe copil, deja parcă îi înțelegi mai mult revolta…

Vorbește cu el! Spune-i ce vă pregătiți să faceți, arată-i din când în când obiecte, lucruri, oameni, mașini în mișcare, copaci, povestește-i ceva. Uneori, cântând același cântecel care îi place copilului, atunci când îl pui în cărucior îi poate aduce acea stare de liniște.

Atașează jucării la cărucior: bara de tip arc, de care poți atașa tot felul de jucării colorate, speciale pentru bebeluși (alege-le pe cele care pot fi detașate și spălate ușor).

”Papa bun – bun”! Dacă ai un bebeluș mai mare, care sta așezat în fund și care a început diversificarea de ceva timp, atunci o soluție bună ar fi să-i oferi gustări simple și sănătoase (de exemplul, un biscuit moale, fără zahăr, pe care să-l ronțăie).

Urmărește-i rutina bebelușului, observă care sunt acele momente ale zilei în care este mai binedispus și încearcă să-i organizezi ieșirile afară cu căruciorul în acele perioade.