mamaplus

Anna Smolnițchi și metoda ei de combatere a colicilor: ”Nu îi dăm medicamente, nimic”

0
//
07.07.2021

Tânăra mămică a trei copii și jurnalista Anna Smolnițchi are mereu un sfat bun de dat atunci când vine vorba despre creșterea și educarea copiilor. Pentru că a adus recent pe lume un băiețel de toată frumusețea, Anna și-a împărtășit propria experiență în ceea ce privește combaterea colicilor la nou-născuți. De acum încolo s-ar putea ca nopțile unor părinți să nu mai fie atât de albe și neliniștite...

”Băiețelul nostru a dat primele semne , că îl deranjează burtica, a doua zi după naștere. Nu îmi venea să cred! Am rămas fără "luna de miere"? Mă întrebam eu. Cu fetițele noastre vreo două săptămâni a fost liniște. În fine, împart cu bucurie ceea ce am descoperit grație celui de al doilea copil, o tehnică ce nu da greș.

Imediat ce bebelușul începe a trage spre corp picioarele sau se face roșu ca racul, scâncește sau... plânge, îl iau cu mine in baie la lavoar sau la un copăcel (dacă suntem afară), îl întorc cu spatele, îi îndoi genunchii și încep să apăs burtica în zona intestinelor (pe lateral), apoi pe centru...apăs ușurel, până pot apăsa tare, fără să îi creez deranj (ca în a doua imagine, doar ca fără scutec). Copilul imediat se relaxează. Eu sunt storcătorul de gaze și caca în familia noastră și sunt mândră de asta.”, povestește Anna Smolnițchi într-o postare pe rețelele sociale.

mamaplus

În dreptul acestei poze care demonstrează cum se desfășoară întreaga acțiune, Anna a menționat că, datorită acestui remediu simplu și practic, nu mai are nevoie de niciun medicament. Ea a decis să vorbească deschis despre asta, deoarece mulți părinți și copii se chinuie și sunt mereu în căutarea unor soluții eficiente.