Aș vrea foarte mult, ca fiecare mamă tânără, care are foarte puțin timp liber, să poată vizita acest site și fără a citi articole lungi, să înțeleagă un lucru esenţial: alăptarea la sân este ceva natural, important și frumos. Pentru aceasta cel mai potrivit lucru sunt afișele colorate, sloganurile scurte  si imaginile simple interesante la tema alăptării la sân. Am creat o mică colecție de afișe și cărți poștale. Ele sunt serioase și amuzante, dar transmit un singur gând- alaptarea la sân- este minunată și foarte utilă.

Alăptarea este importantă și necesară pentru sănătatea copilului.

(felicitări din anii 20)

Alăptarea la sân-este minunată!

Alăptarea la sân-este minunată!

(zilele noastre)

Alăptarea la sân-este minunată!

Alaptarea la sân până la șase luni permite reducerea riscului de boli respiratorii

Alăptarea la sân-este minunată!

Alaptarea la sân ajută la menținerea imunității

             Alăptarea la sân-este minunată!

Alaptarea la sân până la șase luni permite reducerea riscului de obezitate.

Laptele matern - este mâncare și băutura copilului, acesta este cea mai naturală metodă de protecție și prevenire a multor boli; este permanent în stare proaspătă, la temperatura ideală, curat, mereu la indemână și absolute gratis. Laptele va potoli setea și-ți va ține sătul copilul, odată cu laptele el va primi vitamine și minerale  în raportul necesar și într-o formă ușor de digerat, enzimele care contribuie la absorbția mai completă și ușoră a acestor substanțe, factori anti –infecțioși care protejează cu grijă copiii de la multe boli. Hrana care corespunde nevoilor  în primul an de viață este un start foarte bun în formarea unei stări bune de sănătate pentru ani buni înainte. Prin urmare, este foarte important de a alapta la sân în prima oră după naștere, de la naștere și până la 6 luni exclusiv numai alaptare la sân, contunuând până la vârsta de 2 ani, introducând necesarul suplimentar în dependență de vârstă. Până la un an nu se recomandă de administrat  laptele de vacă  în alimentația copilului.

Alaptarea la sân este necesară și utilă nu numai copilului, dar și mamei:

            Alăptarea la sân-este minunată!

Alaptarea la sân ajută la pierderea în greutatea acumulată în timpul sarcinii.

De asemenea cunoaștem că  alaptarea la sân joacă un rol important în prevenirea bolilor tumorale ale sânului. Alaptarea la sân ajută mama să-și revină mai repede după naștere.

Laptele matern –este laptele pentru copilul uman.

Alăptarea la sân-este minunată!

Mama e designer: Laptele este "după design"

Laptele matern este conceput special pentru copilul dumneavoastră pe care l-ați  purtat în burtă 9 luni, și se adaptează în funcție de nevoile copilului. Alaptarea la sân nu impiedică mama să rămână o femeie frumoasă , stilată și la modă. Alaptarea la sân nu are niciun efect asupra formei sânilor, chiar dacă dumnevoastră nu veți hrăni decât o zi, sarcina a făcut deja schimbări a formei sânilor. În timpul alăptării nu este nevoie de nici o îngrijire specială.

Alăptarea la sân-este minunată!

Mama mea este vedetă!

Alăptarea la sân-este minunată!

Ea nu este doar o divă disco, ea este un star!

Alaptarea la sân asigură o legătură emoțională strânsă între mamă și copil. Studiile arată că alaptarea ajută copilul să fie sănătos, nu numai fizic, ci îi întărește sănătatea emoțională și psihologică, promovează formarea caracterului solid și a încrederii în sine. În timpul alaptării se naște un sentiment uimitor de siguranță și intimitate. Cu nimic nu se pot compara momentele fericite atunci când mama oferă copilului dragostea "în formă lichidă."

(cărţi poştale ale anilor 20)

Alăptarea la sân-este minunată!

Alăptarea la sân-este minunată!

Alăptaţi-vă şi fiţi sănătoşi!

Autor: Olga Gutium, administrator al grupului de susţinere a alăptării la sân pe facebook