Atunci când te afli într-un magazin cu haine pentru copii, îți fug ochii la multitudinea de produse pe care le vezi acolo. Prima recomandare ar fi să eviți articolele cu modele vopsite, deoarece acestea pot irita pielea fină a bebelușului. De asemenea, nu cumpăra haine cu nasturi sau panglici care se pot desprinde și pot deveni un pericol pentru copil. Deși lâna obișnuită este percepută drept o țesătură naturală, ea poate provoca mâncărime și chiar alergii și dermatită de contact. Stai departe de țesăturile din lycra și nailon. Dacă este posibil, evită obiectele cu fermoare, deoarece și acestea pot irita pielea. Pe lângă aceste sfaturi care îți vor prinde bine la cumpărături, avem o listă cu cele mai bune tipuri de materiale prietenoase cu pielea bebelușilor.

Bumbac

Printre cele mai bune țesături pentru hainele pentru copii se află bumbacul. Îmbrăcămintea 100% din bumbac permite pielii bebelușului să respire. În acest fel, vei preveni transpirația, ceea ce poate duce la iritații. Mai mult, țesăturile din bumbac sunt perfecte pentru menținerea temperaturii corporale potrivite. Cu alte cuvinte, acestea te ajută să menții căldura în timpul iernii și să împiedici supraîncălzirea vara. Un alt avantaj? Bumbacul tinde să fie foarte ușor de spălat, iar petele ies mult mai ușor.

Batist

Această țesătură fină este opțiunea perfectă pentru îmbrăcămintea de vară, deoarece este foarte ușoară și respirabilă. Țesătura subțire este moale la atingere și este utilizată în mod obișnuit pentru rochii și seturi de botez. Desigur, trebuie să fie 100% bumbac și să nu conțină fibre sintetice.

In

Având în vedere că este o țesătură naturală, pe bază de plante, țesătura din in este un material bun pentru hainele copiilor. Este moale, ușoară și foarte confortabilă. Asta înseamnă că bebelușul tău se poate mișca liber, fără a se irita.

Jerseu din bumbac

Principalul avantaj al acestei țesături este faptul că se întinde foarte ușor, făcând îmbrăcarea bebelușului mult mai ușoară. Se ajustează confortabil pe corpul bebelușului și este foarte moale. Deci, dacă te întrebi ce materiale sunt cele mai bune pentru hainele bebelușilor, jerseul din bumbac este o alegere perfectă.

Voal

Această țesătură este o altă opțiune acceptabilă atunci când vine vorba de a-l îmbrăca pe cel mic. Este o țesătură fină, asemănătoare cu tifonul, care este folosită în mod obișnuit pentru a face rochii de vară.

Velur din bumbac

Velurul din bumbac este extrem de moale, 100% natural și menține căldura, fiind o țesătură ideală pentru iarnă. Nu ezita să cumperi jachete din velur și salopete!

Muselină

Printre materialele noastre preferate pentru nou-născuți, muselina ocupă un loc important. Este utilizată în mod obișnuit pentru pături, scutece din pânză și prosoape pentru copii. Cu toate acestea, este o opțiune excelentă și pentru confecționarea îmbrăcămintei.

Microfibră

Microfibra este o alternativă populară pentru copiii care au alergii, deoarece este 100% naturală, moale și ușoară. Asigură-te că nu conține materiale sintetice.

Lână Merino

Lâna Merino este un tip special de lână care provine de la oile Merino. Este mult mai moale și mai puțin aspră decât lâna obișnuită și este extrem de blândă pe pielea celui mic. Este perfectă pentru păstrarea căldurii în timpul iernii și chiar pentru menținerea răcorii vara. În plus, o poți trata cu lanolină pentru a o impermeabiliza (și scutecele). De asemenea, dacă folosești scutece din pânză, poți folosi lână merino lanolizată ca husă.