Oare cum să fac să adoarmă bebelușul meu mai repede, să doarmă mai bine și poate chiar mai mult? Știai că articolele despre somn sunt cele mai căutate atunci când este vorba despre copil?

mamaplus

Pentru mulți părinți adormirea bebelușului poate părea un ritual întreg format din cicluri nesfârșite de dezbrăcat, îmbrăcat, legănat, cântat, mângâiat și sperat ca într-un final să adoarmă. Bebelușul, nu părintele. De aceea, ne-am gândit că te-ar ajuta câteva idei sau o listă cu 5 produse ce îl vor face pe copil să doarmă mai bine.

Păturică din bumbac pentru înfășat

Pentru un bebeluș sub 3 luni una dintre cele mai înțelepte și eficiente metode de a adormi bebelușul este ca după ce îi schimbi scutecelul și îl hrănești, să-l învelești într-o păturică de bumbac. 

Aplicații pe telefon

Există aplicații cu melodii și sunete („zgomote albe”) speciale pentru a-l ajuta pe bebeluș să adoarmă mai repede. Iată câteva exemple oferite de parents.com:

  • Baby Sleep Sounds;
  • Lullaby for Babies;
  • Lightning Bug – Sleep Clock;
  • Sleepy Sounds;
  • AmbiScience Sleep Aid for Children.

Umidificator

Să fie copilul răcit și pe lângă aceasta nici să nu doarmă bine? E mai mult decât un chin! De aceea, mulți părinți susțin că achiziționarea sau măcar împrumutarea unui umidificator în situațiile de criză a fost produsul care i-a ajutat să-și adoarmă mai ușor bebelușul, ajutându-l și să respire mai bine.

Cearșafuri potrivite

Cearșafurile din bumbac cu elastic sunt cele mai recomandate pentru ca bebelușul să se simtă confortabil.

Sac de dormit

Mulți părinți susțin că achiziționarea sacului de dormit a fost una dintre cele mai înțelepte soluții pentru somnul bebelușului, pentru că era ușor de utilizat, îi oferea copilului un anumit sentiment de siguranță, simțindu-se mai protejat, mai „îmbrățișat” astfel.

Sursa