mamaplus

5 pași de urmat atunci când vrei să folosești mașina de spălat pentru a curăța hainele bebelușului

0
//
06.11.2020

Spălatul manual al hăinuțelor bebelușului poate fi destul de obositor ori se prea poate să nu dispui de mult timp liber. În acest caz, există câțiva pași de urmat atunci când vrei să utilizezi mașina de spălat pentru a curăța hainele celui mic.

Spală hăinuțele înainte de a le spăla pe ale tale

Pentru a evita răspândirea bacteriilor rămase în urma ținutelor tale, sfatul este să speli prima dată hainele celui mic, apoi pe ale celorlalți membri ai familiei.

Înmoaie hăinuțele înainte să le pui în mașina de spălat

O variantă eficientă pentru a înlătura petele de murdărie este să adaugi hăinuțele bebelușului în apă, la o temperatură de 35 de grade Celsius, în care ai pus puțin detergent de rufe, special conceput pentru bebeluș. Lasă-le să se înmoaie în apă preț de o jumătate de oră înainte de a le transfera în mașina de spălat.

Alege opțiunea dublă de clătire 

Pentru a te asigura că detergentul îmbibat în hăinuțe s-a înlăturat, cu totul, poți opta pentru acel ciclu de clătire de două ori. O dată pentru a scăpa de detergent și a doua oară – o clătire doar într-o apă curată, după ce s-a înlăturat detergentul. Dacă ai la îndemână instrucțiunile de folosire a mașinii tale de spălat, poți căuta informațiile importante pentru tine.

Precauții

Atunci când cumperi hăinuțe noi pentru cel mic, este foarte important să le speli înainte de prima utilizare. Astfel, vei preveni expunerea bebelușului la diverse bacterii preluate încă din interiorul magazinelor. Nu uita că sunt și alți clienți care ating respectivele produse.

Nu este recomandat să folosești nici balsam de rufe și nici foi de uscare a hăinuțelor, în acest caz. Balsamul are în compoziția sa destule substanțe chimice puternice, dăunătoare pielii bebelușului, iar foile de uscare conțin toxine cancerigene.

Dacă bebelușul suferă de iritație sau de alergii, cel mai sigur este să consulți doctorul pentru a putea înțelege, mai bine, motivul apariției iritațiilor sau alergiilor.

Academia Americană de Pediatrie sugerează că, atât timp cât bebelușul nu suferă de boli alergice sau de iritații, poți folosi un detergent obișnuit.

Dezinfectarea hainelor

Majoritatea petelor de murdărie sunt pe bază de proteine (de exemplu, cele din laptele matern) care atrag cele mai periculoase tipuri de bacterii. În acest caz, identifică și curăță petele de murdărie înainte să le pui în mașina de spălat.

Pre-înmoaie hăinuțele în apa în care ai adăugat un capac cu oțet din vin alb, timp de 30 de minute, înainte de a le transfera la mașina de spălat. Este cunoscut faptul că oțetul din vin alb este un dezinfectant natural.