mamaplus

4 trucuri pentru prevenirea scurgerilor în partea din spate a scutecului

-
//
21.06.2022

Scurgerile din partea de spate a scutecului sunt de obicei cauzate de scutece care nu se potrivesc copilului. Asta poate însemna fie că scutecul este prea strâns (mic), fie prea larg (mare). De aceea, prevenirea scurgerilor începe cu găsirea mărimii corecte de scutec pentru copilul tău.

Scurgerile mai pot fi cauzate și de faptul că noi, părinții, nu observăm rapid că bebelușul tocmai ce a umplut scutecul, ceea ce poate duce la o explozie în partea din spate - moment pe care niciun părinte nu vrea să îl experimenteze. Din fericire, există câteva trucuri grozave pentru a preveni acest tip de explozii.

Schimbă scutecul mai des

Acesta pare a fi un truc evident! Dacă vrei să eviți ca bebelușul tău să aibă o explozie de “cacadandana", asigură-te că nu stă niciodată cu scutecul plin. Verifică-l și schimbă-i frecvent scutecul pentru a reduce la minimum pericolul de scurgeri. De aceea, absorbția ar trebui să fie prioritatea ta numărul unu când alegi un scutec. Rolul unui scutec bun este de a menține umezeala departe de pielea bebelușului, pentru a-l protejeza împotriva iritației, erupțiilor cutanate și frecării.

Asigură-te că ai ales mărimea potrivită de scutec

După cum am specificat deja, scurgerile pot fi cauzate de scutece care sunt fie prea mici, fie prea mari. Ambele au ca rezultat o "cacadandana"! Pentru a reduce acest risc, unul dintre cele mai simple trucuri este pur și simplu de a te asigura că scutecul se potrivește perfect de fiecare dată.

Manșetele benzilor elastice de la picioare trebuie mereu scoase

Benzile elastice ajută scutecul să se adapteze la forma corpului copilului tău, în jurul picioarelor, pentru confort sporit și evitarea scurgerilor. Dar aceste benzi au manșete/volane, care trebuie scoase la exterior de fiecare dată când schimbi scutecul. De asemenea, o suprafață moale este o necesitate, deoarece protejează pielea delicată a bebelușului. Astfel, și benzile ajustabile de fixare din jurul burticii trebuie să fie moi și să păstreze scutecul potrivit perfect pe bebelușul tău, pentru a preveni golurile și automat scurgerile.

Utilizează scutece pentru bebeluși activi

Pentru micuții mai activi și mai aventuroși, trebuie să te asiguri că alegi cele mai bune scutece pentru a preveni scurgerile. Dacă bebelușul tău se răsucește, se întoarce și nu mai are stare să îi schimbi scutecul normal, atunci este un semnal ca e timpul să alegi un scutec-chiloțel! Este mult mai ușor de pus față de scutecele cu bandă adezivă. În plus, îi oferă micuțului libertate de mișcare, iar tu îi schimbi scutecul dintr-o singură mișcare, fără să-l oprești din joacă.