mamaplus

4 materiale prietenoase cu pielea sensibilă a bebelușilor! Ce stofe trebuie să alegi

0
//
26.01.2021

Copiii au o piele extrem de fină și sensibilă, iar stofele sintetice sau prea aspre o pot irita cu ușurință. Iată de ce atunci când alegem hăinuțe pentru cei mici, trebuie să fim atenți, în primul rând, la calitatea stofei.

Pentru că știm că și așa ai multe pe cap, ne-am gândit să-ți simplificăm un pic sarcina și să-ți recomandăm câteva tipuri de materiale „blânde” cu pielea gingașă a puiuțului tău.


Bumbac organic


Bumbacul organic este un material natural, care nu irită pielea copilului și nu provoacă alergii sau iritații, iar asta pentru că este cultivat după standardele agriculturii ecologice, din semințe netratate chimic. Hainele din bumbac organic sunt mult mai moi decât cele din bumbac obișnuit și mai rezistente la spălări. 


Lâna

Lâna merinos este un material perfect pentru micuții cu pielea sensibilă, pentru că o lasă să respire, nu menține mirosurile neplăcute, are o elasticitate naturală și este ușor de întreținut. Hainele din lână merinos sunt incredibil de moi, confortabile și mențin foarte bine temperatura corpului.

Mătasea


Mătasea este, la rândul său, una dintre cele mai potrivite stofe pentru hainele bebelușilor. Acest material absoarbe foarte bine umezeala și rămâne uscată, este moale și lasă pielea să respire. 

Bambus


Hainele din fibră de bambus sunt foarte plăcute și moi la atingere. Acest tip de țesătură lasă pielea să respire și din acest motiv, este una dintre cele mai potrivite opțiuni atunci când este vorba de garderoba celui mic.

Acum nu-ți rămâne decât să alegi ceea ce ți se potrivește ție și bebelușului tău, dar nu uita - în ceea ce ține de hăinuțele copiilor, calitatea și confortul pe care îl oferă acestea sunt mult mai importante decât aspectul extrerior.