Când o femeie este însărcinată, începe să-și imagineze cum ar putea arăta copilul ei. După nașterea bebelușului, unele mămici ar putea fi foarte mirate când își văd puii pentru prima dată.

Iată o listă cu câteva lucruri ciudate despre nou-născuți, care sunt complet normale:

Este un extraterestru? O pasăre? Nu. E copilul tău!

Imediat după naștere, bebelușul tău va fi acoperit de diverse lichide, inclusiv sânge, ceea ce îl va face să aibă un aspect ciudat. Nu va fi nimic asemănător cu ceea ce ți-ai imaginat, însă puiul tău va arăta mult mai bine după prima băiță făcută de asistenta medicală.

Primul caca este înfricoșător

Primul caca al bebelușului poate avea culoarea verde închis, poate chiar negru.

Model ciudat de păr

Unii bebeluși se nasc cu un petic ciudat de păr pe scalp. Acesta poate apărea din cauza infecției fungice și se poate elimina cu folosirea de șampon și a unei perii moale.

Piele uscată și deshidratată

Pielea bebelușului tău va începe să se curețe, imediat după naștere. Acest lucru se datorează faptului că pielea unui nou-născut tinde să fie uscată după ce bebelușul a petrecut 9 luni în lichidul amniotic. Tot ce trebuie să faci este să menții copilul hidratat și să eviți să-l expui la aerul rece.

Coșurile timpurii

Acneea la bebeluși este destul de frecventă și apare pe partea superioară a spatelui și pe gât. Acest lucru se întâmplă din cauza hormonilor materni prezenți încă în corp. Cu toate acestea, dacă persistă chiar și după 6 săptămâni de la naștere, fă o vizită la medicul dermatolog pediatru.

Părul de pe corp

Bebelușul tău va avea păr pe tot corpul. Acesta este cunoscut sub numele de lanugo, este des întâlnit la nou-născuți, dar va dispărea în câteva săptămâni de la naștere.

Bebelușul va face mișcări bruște

Reflexele copilului tău sunt încă în plină dezvoltare, motiv pentru care bebelușul ar putea reacționa chiar și la cel mai mic sunet.

Sughițul

Nu te mira dacă bebelușul va începe să sughite. Bate ușor pe spate bebelușul după fiecare hrănire; ar trebui să-l ajute.

Tăiatul unghiilor

Bebelușul tău va avea unghii fragile, dar ascuțite după naștere.

Organe genitale umflate

Nu te îngrijora dacă observi acest lucru la puiul tău. Acest lucru este normal și s-ar putea întâmpla din diferite motive, inclusiv din cauza expunerii la hormonii materni.

Privirea încrucișată

Imediat după naștere, nou-născuții vor deschide ochii. Deși pot vedea, nu știu încă să se concentreze și să focuseze bine imaginea, de aceea, ochii lor ar putea fi încrucișați.

Acea expresie ciudată care arată că este timpul pentru caca

S-ar putea să-ți vezi râzând copilul și dintr-o dată să apară pe fața lui o expresie ciudată. Nu-ți face griji, este timpul pentru caca.

Mișcări în somn

Bebelușul tău ar putea să dea din mâini și piciorușe sau să aibă poziții ciudate în timpul somnului. Aceste mișcări sunt normale.

Formă ciudată a capului

Dacă ai născut vaginal, vei putea observa că micuțul tău ar putea avea capul puțin deformat. Această formă bizară dispare după câteva zile de la naștere.

Moalele capului

Deoarece oasele craniului bebelușului sunt deseori separate, vei putea simți capul moale al nou-născutului. Această zonă se va întări in 6-12 luni.