mamaplus

10 porunci de la medicul pediatru când vrei să scapi de colicile bebelușului

-
//
22.03.2022

Colicile bebelușului reprezintă o adevărată provocare pentru toți proaspeții părinți. Atunci când te afli la primul copi,l lucrurile par a fi de zece ori mai anevoioase, deoarece orice ai încerca nu merge bine. Iar bebelușul continuă să plângă inconsolabil.

Iată câteva sfaturi pentru a trece mai ușor peste această perioadă:

1. Optați pentru nașterea pe cale naturală, atunci când nu există contraindicații medicale, deoarece aceasta reprezintă cea mai bună cale de colonizare a tubului digestiv cu bacterii prietenoase, care să asigure o digestie corectă. Este cunoscut faptul că probioticele intestinale pot contribui la asigurarea confortului digestiv.

2. Alimentați copilul la sân, parțial sau total, în funcție de situație, deoarece laptele de mamă reprezintă standardul de aur în alimentația sugarului, conținând pe lângă nutrienții necesari creșterii și dezvoltării normale, anticorpi și probiotice benefice digestiei.

3. Dacă sugarul primește o formulă de lapte adaptată vârstei sale, respectați cu strictețe metoda de preparare și regulile de igienă.

4. Nu impuneți copilul să continue să mănânce dacă dă semne evidente că nu mai poate primi lapte. Uneori disconfortul abdominal este determinat de cantitatea de lapte prea mare.

5. Încercați să identificați simptomele colicilor, așa cum se manifestă la copilul dumneavoastră. De cele mai multe ori plânge și se agită în alt mod decât atunci când îi este foame, somn sau trebuie schimbat.

6. În timpul suptului încercați să faceți câteva pauze, atunci când sugarul dă semne de oboseală și profitați de aceste pauze pentru a-l ajuta să elimine gazele. În felul acesta, la sfârșitul mesei, cantitatea de aer pe care a înghițit-o odată cu laptele este mai mică și scade disconfortul abdominal.

7. Puteți încerca câteva metode fizice de calmare a disconfortului abdominal: comprese calde pe burtică, masaj abdominal ușor în sensul acelor de ceasornic, așezarea cu burtica pe pieptul sau abdomenul mamei.

8. Apelați la sfatul medicului pentru a stabili împreună dacă este necesar să folosiți un produs pentru combaterea colicilor și care este cel mai potrivit produs pentru copil.

9. Oferiți copilului confortul brațelor dumneavoastră. De multe ori acela este locul în care se liniștește. Mirosul specific și bătăile inimii mamei îi oferă siguranță.

10. Încercați să rămâneți calmi, copilul simte agitația părinților și acest lucru îi poate amplifica starea de agitație.