Hainele, lenjeria, prosoapele sau așternuturile albe ne plac tuturor pentru că emană prospețime și curățenie. Dar, ce te faci când după câteva spălări și purtări, albul nu mai e atât de alb și începe să capete o culoare gălbuie? Apa dură și chiar balsamul de rufe contribuie la îngălbenirea hainelor albe, de aceea e bine să știi câteva trucuri pentru a păstra albul și prospețimea lucrurilor albe.

7 soluții pentru albirea rufelor în mod natural

În bucătăria ta există deja câteva produse naturale pe care le poți folosi pentru albirea rufelor sau pentru îndepărtarea petelor, despre care vom vorbi aici.

1. Lamâile

Realizați o mixtură din zeamă de la o lamâie și apă caldă în care să lăsați rufele aproximativ o oră înainte de a le spăla.

2. Soarele

Cea mai ieftină și la îndemână soluție de albire a rufelor albe este statul la soare, așa că nu te jena să îți lași rufele la soare câteva ore bune.

3. Oțetul alb

Adaugă o jumătate de ceașca de oțet în mașina de spălat pentru a albi rufele. În afară de albire, oțetul are și proprietatea de a face țesăturile mai moi, acționând ca un balsam de rufe.

4. Apa oxigenată

Peroxidul de oxigen care se găsește în apă oxigenată, este un înălbitor mult mai blând decât clorul, de aceea poți pune o jumătate de cană de apă oxigenată în mașina de spălat, pentru albirea rufelor. O altă variantă este să lași rufele la înmuiat timp de doua ore într-o solutie realizată din apă și apă oxigenată, iar apoi să le speli la o temperatură înaltă.

5. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este foarte eficient în multe acțiuni de albire: a suprafețelor, a dinților, chiar și a hainelor. Adaugă o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu în mașina de spălat, atunci când speli rufe albe.

6. Înmoaie-le în apă cu aspirină

Un alt truc pentru a recupera hainele immaculate constă în dizolvarea a cinci tablete de aspirină într-un lighean cu apă fierbinte. Înmoaie hainele în acest amestec, lasă-le câteva ore, apoi spală-le la mașină sau manual.

7. Detergent lichid pentru vase, alături de cel pentru rufe

Pentru a obține o putere mai mare de spălare a detergentului și pentru curățarea eficientă a albiturilor, merită încercat următorul truc: amestecă puțină soluție lichidă pentru curățarea vaselor în detergentul de rufe și folosește combinația la spălarea rufelor albe.

Sursa: iuvas.md