Cercetătorii au descoperit greșeala pe care o fac oamenii în timpul somnului, care îngrașă, indiferent de ce mănânci. Dacă ai sesizat că începi să pui câteva kilograme în plus în ultima vreme sau dacă pur și simplu nu poți scăpa de o parte din greutate, iată care este cauza.

mamaplus

Înainte de somn vrei să privești un serial și adormi cu televizorul sau tableta deschisă, cercetările confirmă faptul că atunci când lăsăm lumina să intre în cameră de-a lungul nopții greșim, iar acest lucru ne costă câteva kilograme în plus! Un studiu menționează faptul că televizorul în dormitor a fost asociat cu depunerea a 5 kilograme în rândul adulților. Tot studiul ne arată statistic faptul că televizorul în dormitor a fost asociat și cu o rată de până la 22% de supraponderalitate și 33% de obezitate! 

Cercetările au fost realizate pe un eșantion de peste 40.000 de femei. Femeile au fost nevoite să aleagă din 4 variante: lipsă de lumină în cameră, lumină ușoară, lumină moderată și lumină puternică sau televizor. Ulterior, ele au fost urmărite timp de 5 ani. În urma rezultatelor s-a constatat faptul că televizorul sau lumina puternică în cameră au fost asociate cu: o șansă de obezitate mult mai mare, 5 kilograme în plus și un ritm cardiac crescut.

Totuși, studiul are limitele sale și nu poate fi confirmat 100%. Dar putem spune cu siguranță că un somn necorespunzător încetinește metabolismul, motiv pentru care creșterea în greutate nu va întârzia să își facă apariția!

Sursa