mamaplus

Profesoara care a folosit limbaj licențios la ore a fost sancționată

-
//
02.05.2024

Profesoara de la Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”, care a folosit un limbaj licențios în timpul orelor, a fost sancționată de Consiliul de etică. Cel puțin asta au declarat reprezentanții Ministerului Educației într-un răspuns oficial pentru Agora.

mamaplus

Administrația Centrului de Excelență a convocat Consiliul de etică al Centrului de excelență și a inițiat o anchetă de serviciu pe marginea acestui caz, transmite agora.md.

„Astfel, a fost instituită o Comisie internă care, în perioada 8-19 aprilie, a evaluat calitatea organizării și desfășurării procesului educațional în cadrul secției unde activează cadrul didactic vizat. Ca urmare a rezultatelor prezentate de către Comisia de evaluare, Consiliul de etică a decis sancționarea profesoarei prin aplicarea unei mustrări”, precizează MEC.

De asemenea, Consiliul de etică a decis includerea elevilor instituției în componența Comisiilor de evaluare privind organizarea procesului educațional; desfășurarea unor traininguri privind consolidarea relației profesor-elev; informarea repetată a profesorilor din instituție cu privire la prevederile Codului de etică a cadrului didactic; organizarea de ateliere metodice în scopul consolidării competențelor psiho-pedagogice și eficientizarea managementului lecțiilor teoretice și practice cu membrii catedrei de specialitate.

La începutul lunii aprilie, în mediul public au apărut secvențe audio în care se auzea cum o profesoară vorbea pe tonuri ridicate și folosea limbaj licențios în adresa elevilor de la Centrul de Excelență în Medicină. Atunci, MEC a declarat că a inițiat o anchetă pe marginea acestui caz.