mamaplus

Momentul în care armata salvează un bebeluș prin acoperiș, în timpul inundațiilor devastatoare din Brazilia

-
//
07.05.2024

Un bebeluș a fost salvat prin acoperișul unei case din Lajeado, unul dintre orașele afectate de inundațiile care devastează statul Rio Grande do Sul, transmite libertatea.ro.

mamaplus

Operațiunea complexă de intervenție a fost realizată de armata braziliană, care a filmat salvarea și a distribuit-o pe rețelele de socializare. Videoclipul a fost înregistrat de camera corporală a unui soldat din Batalionul 2 de Aviație al Armatei. Salvatorul coboară din elicopter, sparge acoperișul și preia bebelușul de la părinții săi. Pe un troliu, copilașul e ridicat apoi până la aparatul de zbor, unde este preluat de alt soldat. Au fost salvați și cei 4 adulți care se aflau în casă, a precizat armata.

„Este imposibil să nu plângi când vezi așa ceva, doar cele care sunt mame știu cât de disperate pot fi să salveze viața copilului!”, a comentat o persoană care a urmărit filmarea. „Înspăimântător!”, a scris altcineva. Zeci de morți, peste 70 de dispăruți Peste jumătate de milion de persoane au fost evacuate după ploile abundente care au lovit statul Rio Grande do Sul. Buletinul actualizat al Apărării Civile a confirmat moartea a 55 de persoane în urma furtunilor și inundațiilor. Alte 7 decese rămân în curs de anchetă. 107 persoane sunt rănite, iar 74 sunt date dispărute.