mamaplus.md

Troleibuze noi pe străzile din Capitală

-
//
12.12.2018

Încă zece troleibuze noi vor circula pe străzile municipiului Chişinău. Jumătate dintre ele vor ajunge şi în suburbii, pentru că vor avea capacitatea de a merge autonom, pe o distanţă de 30 de kilometri.

mamaplus.md

În aceste zile, angajaţii Întreprinderii Municipale "Regie Transport Electric" asamblează autovehiculele iar primele vor fi puse în funcţiune până la sfârşitul anului. 

În prezent, muncitorii asamblează troleibuzele obişnuite, care vor circula doar în oraşul Chişinău. Acestea sunt dotate cu aparate de aer condiţionat atât în cabina conducătorului, cât şi în salon. 

"Instalăm tot frumos, am strâns, am controlat, pui tot la loc şi gata. Vedem să fie totul bine, să iasă troleibuzele la linie, să fie tot în regulă", a spus Alexandru Arnăut, lăcătuş mecanic la Î.M. "Regie Transport Electric". 

"Instalăm pentru bare, apoi sticlele şi apoi scaunele. Se aseamănă cu celelalte, o diferenţă este că au condiţioner", a explicat un muncitor.

Ulterior, angajaţii vor asambla şi troleibuzele autonome. 

"La prima etapă este mai dificil. După ce îl vom asambla pe primul, următoarele vor merge mai rapid", a spus un muncitor.

"Echipa noastră foloseşte şi piese care sunt produse în Republica Moldova, cum ar fi cabluri electrice, acumulatoare, credem că aceste troleibuze vor fi sigure, la fel ca şi troleibuzele obişnuite", a precizat Ghenadii Zadeseneţ, director tehnic la Î.M. "Regie Transport Electric".

Un troleibuz obişnuit costă 150 de mii de euro, iar unul care poate merge autonom - 200 de mii de euro. Potrivit reprezentanţilor de la "Regie Transport Electric", pe străzile municipiului Chişinău circulă peste trei sute de troleibuze, însă 80 dintre ele au termenul de exploatare expirat.

Cele mai vechi autovehicule au peste 30 de ani. În acest an, municipalitatea a mai pus în circulaţie încă zece troleibuze noi, asamblate la Chişinău.

Sursa: publika.md